Stara dama odbranu titule započela pobjedom

Seria A, 1. kolo

Stara dama odbranu titule započela pobjedom

Midhat Šljivak

Fudbaleri Juventusa savladali su na svom terenu ekipu Parme sa 2:0 u susretu 1. kola italijanske Serie A, te su na najbolji mogući način započeli odbranu titule.

U veoma lošem prvom poluvremenu vrijedi jedino izdvojiti penal za Juventus koji u 34. minuti Arturo Vidal nije iskoristio, odnosno odbranio mu je golman Parme Mirante, te se na odmor otišlo bez golova.

Ipak, na otvaranju drugog poluvremena Juventus stiže do dva brza gola. Za 1:0 pogodio je Stephan Lichtsteiner u 54. minuti susreta. Asamoah je sjajno prošao po lijevoj strani, a Švicarcu nije bilo teško ubaciti loptu u mrežu Parme.

Samo četiri minute kasnije 2:0 za Juventus. Pirlo je izveo slobodan udarac, Mirante je odbranio, ali prema mišljenju sudije lopta je prešla gol liniju, te je pokazao na centar uz velike proteste fudbalera Parme.

Parma je potom preuzela inicjativu utakmicom. Imali su gosti nekoliko dobrih pokušaja, ali promjene rezultata do kraja susreta nije bilo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.