Stara dama pala u Atini, Jorgandžije prejake za Malmo
Foto: epa.eu

LP Grupa A, 3. kolo

Stara dama pala u Atini, Jorgandžije prejake za Malmo

Mečevi 3. kola Lige prvaka u grupi A pripali su domačim timovima. Olympiacos je sa minimalnih 1:0 savladao Juventus, dok je Ateltico Madrid bio bolji od Malme rezultatom 5:0.

Utakmica na Vicente Calderonu u kojoj je prošlosezonski finalst Atletico Madrid ugostio Malmo bila je otvorena od samog početka. Već u 7. minuti utakmice zatresla se mreža gostiju, strijelac za domaće bio je Saul Niguez, ali je njegov pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Na prave šanse čekalo se sve do finiša prvih 45 minuta. Jorgandžije koje su imale inicijativu tokomprvog poluvremena priliku za vodstvo propustile su u 35. minuti utakmice. Antoine Griezmann šutirao je sjajno sa vrha šesnaesterca, ali je lopta nakon njegovog šuta pogodila samo okvir gola. U istoj minuti dobar udarac glavom Marija Mandžukića izblokirala je odbrana švedskog šampiona.

Na narednu šansu domaćih fudbalera čekalo se do 41. minute kada je Arda Turan odlično pucao iz prve sa nekih 17 metara, ali je lopta prozujala kraj lijeve stative.

U samoj završnici prvog poluvremena, tačnije u sudijskoj nadoknadi Mamlo je mogao do vodstva. Magnus Eriksson je odlično šutirao iz slobodnjaka sa poludistance, ali loptu ispod prečke vadi Moya .

Ipak, drugi period utakmice donio je golove. Nakon svega tri minute igre u drugom poluvremenu ekipa Chola Simeonea je povela. Za vodstvo Atletica pogodio je Koke nakon asistencije Arde Turana.

Inicijativu iz prvog fudbaleri kluba iz Madrida odlučili su naplatiti u drugom dijelu igre. U 61. minuti Koke je poslužio Mandžukića dobrim centaršutom, a hrvatski napadač je loptu pospremio u mrežu gostiju i udvostručio vodstvo domaćih. Samo 120 sekundi kasnije Atletico je vodio 3:0. Strijelac je bio Griezmann, a asistent ponovo Koke.

Svojom trećom asistencijom Koke je poslužio Godina u 88. minuti utakmice koji je postigao gol  za 4:0. Ipak, ni to nije bio konačan rezultat, Cerci je u 3. minuti sudijske nadokande pogodio za konačni 5:0.

Stara dama u problemima

U drugom susretu grupa A fudbaleri Juventusa doživjeli su drugi poraz u ovosezonskom izdanju Lige prvaka. Nakon minimalnog poraza na gostovanju kod Atletica u drugom kolu, identičnim rezultatom Torinezi su poraženi u Pireju kod grčkog šampiona Olympiacosa.

Domaći nisu pokazali puno respekta prema najtrofejnijem italijanskom klubu. Ve od prve minute krenuli su ofanzivno, a u 7. minuti Buffonu je iz slobodnog udarca zaprijedio Dominguez. Dvanaesta minuta donijela je pokušaj glavom Teveza, ali je domaći golman bio na vrhuncu zadatka. Ono što nije uspio u 12. argentinski napadač jeste u 20. minuti, ali ovoga puta signalizacija linijskog sudije za ofsajd poziciju ugratila je slavlje napadaču Juventusa.

Detalj koji je odlučio pobjednika ove utakmice desio se u 36. minuti kada je Pajtim Kasami postigao jedini gol na ovome susretu, za veliko slavlje domaćih navijača.

U drugom poluvremenu obje ekipe su imale svoje prilike. Domaći su najzreliju imali preko Alejandra Domingueza, dok su gosti prijetili preko Morate i Teveza, ali promjene rezultata nije bilo. Crveno-bijeli upisali su svoju drugu pobjedu.

Liga prvaka, grupa A, 3. kolo:
Olympiacos – Juventus 1:0 (Kasami 36.)
Atletico Madrid – Malmo 5:0 (Koke 48., mandžukić 61., Griezmann 63., Godin 88., Cerci 90.+3)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.