Stara dama u suzama, Real 12. put prvak Evrope!
Foto: EPA

Kraljevima naslov Lige prvaka

Stara dama u suzama, Real 12. put prvak Evrope!

E. Škorić

Na Millennium stadionu u Cardiffu odigrano je toliko čekano finale Lige prvaka između Real Madrida i Juventusa, a slavili su na kraju Kraljevi rezultatom 4:1.

Real Madrid i Juventus odmjerili su snage u finalu, a na kraju je tim Zinedinea Zidanea zasluženo slavio pobjedu i osvojio 12. titulu prvaka Evrope, dok je Juve ostao na dvije titule.

Prvu šansu na utakmici imao je Miralem Pjanić, kada je u sedmoj minuti odapeo projektil prema golu Reala, ali Keylor Navas je odbranio. Do 20. minute bez šansi, a onda gol Cristiana Ronalda.

Portugalac je na ubačaj Danija Carvajla postigao pogodak i pokazao da je u ovom trenutku najbolji. Kada se mislilo da spava u uvodnih 20 minuta finala, on se odjednom našao na pravom mjestu i zatresao mrežu Buffona.

Samo sedam minuta kasnije eurogol Marija Mandžukića, koji je makazicama lobovao Keylora Navasa i vratio stvari na početak. Poslije furioznih pola sata igre, u finišu prvog dijela tempo je pao, pa je ostalo 1:1 do poluvremena.

U nastavku Real je kontrolisa situaciju na terenu, a u prvih 20-ak minuta drugog dijela Kraljevi su napravili pritisak i pospani Juve dotukli sa dva gola. U 61. minuti Casemiro pogađa s velike udaljenosti, uz pomoć Khedire, od koga se lopta odbila u mrežu, a u 64. minuti Ronaldo na ubačaj Modrića drugim golom postavlja konačnih 3:1.

Juve je bio nemoćan do kraja utakmice, još je Cuadrado dobio crveni karton, Real je mirno priveo posao kraju i došao do velikog slavlja u veličanstvenoj noći u Cardiffu. Tačku na i stavio je Asensio golom u 90. minuti. Madriđani su prethodno osvojili La Ligu, a 12. trofej u Ligi prvaka je samo kruna nevjerovatne sezone.

Juventus - Real Madrid 1:4 (Mandžukić 27/ Ronaldo 20, 64, Casemiro 61, Asensio 90)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus: Buffon, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Alex Sandro, Khedira, Pjanić, Alves, Dybala, Mandžukić, Higuain.

Real: Navas, Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal, Modrić, Casemiro, Kroos, Ronaldo, Benzema, Isco.


C r i s t i a n o R o n a l d o Goal ~ Juve vs... by Sports_HD
M a r i o M a n d z u k i c Goal ~ Juve vs Real... by Sports_HD
C a s e m i r o Goal ~ Juve vs Real 1-2 by Sports_HD
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije