Starčević i Stjepanović složni: Agresivnom i muškom igrom do bodova
Prva utakmica proljetnog dijela sezone za ekipe Tuzla Cityja i Sarajeva na rasporedu je sutra od 14:30 na stadionu Tušanj u Tuzli.

Press konferencija pred utakmicu sa Sarajevom

Starčević i Stjepanović složni: Agresivnom i muškom igrom do bodova

E. Oštraković, foto: E. Dindić

Danas je u klupskim prostorijama održana press konferencija FK Tuzla City uoči sutrašnjeg susreta sa trenutnim liderom na tabeli, ekipom Sarajeva.

Na press konferenciji medijima su se obratili šef stručnog štaba Slobodan Starčević i Nemanja Stjepanović.

Šef stručnog štaba, Slobodan Starčević, očekuje jednu pravu sportsku poslasticu na TUšnju.

"Iako je pauza trajala od 02. decembra mi imamo skoro 70 treninga i šest prijateljskih utakmica. Ekipu smo poprilično promijenili, imamo osam novih igrača od kojih će sedam biti u rosteru protiv Sarajeva. Drago mi je da prvenstvo otvaramo protiv Sarajeva, jer je to ekipa koja ima kontinuitet i velike ambicije. To će sigurno biti jedna poslastica na Tušnju. Generalna proba protiv Slobode je pokazala koje nedostatke imamo. Protiv Sarajeva ćemo izaći agresivno i kroz takav pristup pokušati doći do boda ili bodova koji bi nam mnogo značili, te tako doći do sredine tabele što nam je cilj ove sezone. Uskraćeni smo za usluge Efendića, Kostića i Nukića, ali i novi igrači koji su došli pokazali su da će biti pojačanja", rekao je Starčević.

Iskusni Nemanja Stjepanović svjestan je da će njegova ekipa imati težak susret protiv ekipe Sarajeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kvalitetno smo radili na pripremama, imali smo dobar plan i program koji smo svi ispoštovali. Dolazi nam sigurno jedna od najboljih ekipa u ligi, ali mi znamo svoje ciljeve. Izaći ćemo muški da pružimo što bolju partiju, kako bi došli do boda ili bodova. Bili bi veoma zadovoljni svime osim negativnim rezultatom naravno", rekao je Stjepanović.

Prva utakmica proljetnog dijela sezone za ekipe Tuzla Cityja i Sarajeva na rasporedu je sutra od 14:30 na stadionu Tušanj u Tuzli.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti