Starčević: Ne krijemo, cilj je plasman u Premijer ligu BiH

FK Krupa ima velike ambicije

Starčević: Ne krijemo, cilj je plasman u Premijer ligu BiH

Predan rad i trud obično rezultira uspjehom u svijetu fudbala, a najbolji primjer toga je i FK Krupa na Vrbasu koji se već neko vrijeme takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske. 

Ovaj mladi kolektiv pod trenerskom palicom Slobodana Starčevića (44) bilježi zapažene rezultate i trenutno u prvenstvu zauzima drugo mjesto sa tri boda manje u odnosu na Mladost uz realne šanse da se domogne plasmana u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

Da je to ujedno i krajnji cilj kluba iz okoline Banja Luke potvrdio je trener Slobodan Starčević u razgovoru za SportSport.ba.

"Ne krijemo da se ambicije Krupe svode na plasman u elitni rang, ali mi također želimo i afirmisati mlade igrače. Uspjeli smo u proteklom periodu to uraditi sa igračima iz banjalučke regije i posebno sam sretan što sa njima postižemo ove rezultate. Do kraja sezone neće biti lako, ali vjerujem da ćemo uz maksimalan rad uspjeti u svom cilju", kazao je Slobodan Starčević za SportSport.ba, a potom nastavio: 

"Pored nas, vrijedi spomenuti da je kandidat za plasman u viši rang i Mladost iz Velike Obarske. Imaju iskusnu ekipe i trenutno su ispred nas, ali vjerujem da ćemo to uz dobru pripremu promijeniti u drugom dijelu sezone." 

Starčević, koji je nedavno bio među kandidatima za trenera Borca, ne krije da je zadovoljan onim što je dosad napravio na kormilu Krupe.

"Itekako sam zadovoljan. Pišemo jednu lijepu priču i trenutno se nalazim u sredini u kojom zaista mogu dosta napredovati i primijeniti ono što propagira centar za edukaciju. Sve u svemu, zadovoljan sam poslije dobrih rezultata u Borcu i malo lošijih u Rudaru", istaknuo je Starčević. 

Krupa je široj sportskoj javnosti u našoj državi najviše poznata po nedavnoj utakmici protiv Željezničara na Grbavici. Sarajevski tim je slavio zahvaljujući pogotku iz jedanaesterca u sudijskoj nadoknadi. 

"Takve utakmice daju motivaju za dalji rad. Imali smo mi još dobrih utakmica, ali poslije Željezničara ispostavilo se da ima smisla ono što radimo i da smo na dobrom putu da uđemo u Premijer ligu. Također, mi ćemo se dodatno pojačati i postoje pregovori sa određenim igračima, ali u želji za kvalitetom nećemo odustati od afirmisanja mlađih igrača." 

Za vrijeme prvenstvene pauze Starčević kroji planove za proljeće, a ujedno radi i na edukaciji mladih trenera. 

"Nemam pretjerano vremena za odmaranje, jer već sada pravim analize i na osnovu njih krojim planove za dalje. Također, radim i kao predavač u centru za edukaciju trenera koji žele 'A' licencu i smatram da je obaveza svih nas koji smo završili edukaciju da svoje znanje prenesemo na mlađe i sve one koji slijede taj put. Tu se odlično radi i ujedno je to pretpostavka za bolji fudbal u Bosni i Hercegovini", zaključio je Starčević na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nema sumnje da je Krupa jedna od najljepših bh. fudbalskih priča. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.