Starčević: Ovo je klub grada Tuzle, nema potrebe za animozitetom

Trener Tuzla Cityja pred prvu domaću utakmicu

Starčević: Ovo je klub grada Tuzle, nema potrebe za animozitetom

Emir Dindić

U okviru 2.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za fudbalere na Tušnju se sastaju fudbaleri Tuzla Cityja i  Radnika iz Bijeljine. U ovaj susret domaći fudbaleri u ovom susretu ulaze nakon poraza u Širokom Brijegu od istoimenog domaćina, dok je  ekipa Radnika na svom terenu u prvom kolu savladalala ekipu Sarajeva. 

Prisutnim medijima su se obratili šef stručnog štaba Tuzla Cityija Sloboda Starčević i defanzivac  Jovo Kojić.

"Ovu sedmicu smo proveli u sumiranju utisaka sa utakmice iz Širokog Brijega, iako je rezultat bio nepovoljan za nas. Naši špicevi su radili u punom pogonu, te ćemo imati više opcija na poziciji napada. Ispred nas je utakmica sa iskusnom ekipom Radnika, svjesni smo činjenice da su jako dobra ekipa. Protivnika smo iskautirali i nadam se da ćemo se sretni vratiti sa Tušnja u našu bazu u Simin Hanu. Biće promjena u odnosu na utakmicu u Širokom Brijegu, vjerovatno Stokić i Mahmutović će biti u punom pogonu, što nas posebno raduje, ali sačekaćemo današnju utakmicu pa ćemo vidjeti sve kako i šta", rekao je Starčević te nastavio:

"Oni dolaze rasterećeni, te pokušaće sa brzim protokom lopte, odnosno sa brzom tranzicijom da nas ugroze. Spremili smo se i na taj scenarij i nadamo se da ćemo mi biti taj klub koji će na kraju slaviti. Nadam se da će svi u gradu shvatiti, da je i ovaj klub klub grada Tuzle, da nema potrebe da bude neki animozitet između dva kluba. Imao sam sličnu stvar u Banja Luci", rekao je Starčević

Stameni defanzivac Jovo Kojić istakao je da požrtvovnom igrom i maksimalnim zalaganjem tri boda ne bi trebala izostati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekuje nas jedna teška utakmica, ekipa koja je jako čvrsta i kompaktna. Oni će kontrama i polukontrama pokušati da ugroze naš gol, te moramo posebno obratiti na to. Moramo biti skoncentrirani svih 90 minuta ako želimo pobjedu, odnosno prva tri boda.", rekao je Kojić

Podsjetimo utakmica između Tuzla City-ja i Radnika iz Bijeljine na rasporedu je sutra sa početkom u 17:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi