Starčević: Taj 'mali' Nukić je otkrovljenje lige, biser...

Junak u pobjedi nad Željezničarom

Starčević: Taj 'mali' Nukić je otkrovljenje lige, biser...

Pobjeda nad Željezničarom je za Tuzla City bila vjerovatno i najveća u dosadašnjoj klupskoj historiji. Premijerligaš iz Siminog iz Hana, mjestašca udaljenog svega tri kilometra od Tuzle, iznenađujuće je slavio na Grbavici rezultatom 3:2 i tako uvezao treću utakmicu bez poraza u Premijer ligi BiH.

Igrači Tuzla Cityja su nedjeljnim trijumfom u Sarajevu potvrdili uzlaznu putanju svoje forme, te barem privremeno izašli iz opasne zone, što veseli i šefa struke Slobodana Starčevića koji je istakao da je i samopouzdanje u timu znatno veće pred preostale dvije utakmice do kraja polusezone.

"Kada ostvarite pobjedu protiv jednog Željezničara ne možete da budete nezadovoljni, ali nema mjesta za euforiju nikakvu. Mi smo i dalje u opasnoj zoni, kao i većina klubova iz sredine tabele, jer je razlika svega u nekoliko bodova. No, svakako da nam je ovaj trijumf u Sarajevu donio jedan mir prije reprezentativne pauze i dodatno samopouzdanje", govori trener Tuzla Cityja za SportSport.ba.

Pokazali su Tuzlaci da imaju veći potencijal od prikazanog u dosadašnjem dijelu sezone.

"Kada se invidualni kvalitet stavi u funkciju tima, onda se ovakvo nešto može očekivati. Dolaskom Ubiparipa dobili smo jednu veću koheziju u timu. On je pokazao zašto je pojačanje i uz to što redovno zabija, također i asistira, a moram istaći i da me raduje Crnkić. Njemu je trebalo vrijeme da dođe na neki svoj nivo, bit će sigurno to bolje i bolje kako vrijeme bude odmicalo, a i Stojčev polako izlazi iz monotonije. U narednom periodu ćemo davati prostor i mlađim igračima, cilj nam je da nekoliko njih afirmišemo."

No, jedan igrač ga je posebno impresionirao. U pitanju je 20-godišnji Ajdin Nukić koji je u Tuzla City stigao ljetos kao anonimus, a za Starčevića je sada - otkrovljenje lige.

"Taj 'mali' Nukić je došao u klub ljetos na mala vrata. Malo ko je vjerovao u njega, ali, evo, svojim igrama je pokazao zašto na njega svi moramo gledati kao jednog bisera bh. nogometa. Otkrovljenje lige, definitivno. Osim što je protiv Želje zabio pobjedonosni gol, na njemu je i napravljen penal."

Na kraju polusezone će biti i određenih promjena u timu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stalno pravimo analize. Bit će sigurno nekih promjena, pokušat ćemo osvježiti kadar kako bismo što kvalitetniji ušli u tešku borbu za opstanak. Ako ne dovedemo maksimalno kvalitetnog igraču koji može odgovoriti zahtjevima Premijer lige, onda ćemo tražiti one koji su se već pokazali na nivou Prve lige FBiH i RS", istakao je Starčević.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi