Start Dakar Relija pratilo 650.000 navijača
Foto: epa.eu

Najpoznatiji svjetski reli

Start Dakar Relija pratilo 650.000 navijača

Reli Dakar počeo je u subotu, a na startu najpoznatijeg svjetskog relija u Buenos Airesu našlo se 406 vozila.

Preko 650.000 ljudi ispratilo je početak utrke sa čijeg starta je krenuo i 161 motorista. Kroz 13 etapa relija, ukupne dužine od 9.200 kilometara, vozači će proći kroz Argentinu, Čile i Boliviju. 

"Ovo je domovina Juana Manuela Fangia. U svakom gradu, svakom selu, postoje trkače staze. Ovdje je mnogo pasioniranih ljubitelja auto-moto sporta", rekao je David Castera, sportski direktor Dakar Relija.

Najmlađi učesnik ovogodišnjeg izdanja Dakar Relija je 17-godišnji Argentinac Jorge Lacunza, dok je najstariji 73-godišnji Yoshimasa Sugawara. Japancu je ovo 32. učešće na Dakaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.