Start iz snova za Giggsa: United pregazio Norwich
Foto: EPA

Pobjeda Uniteda

Start iz snova za Giggsa: United pregazio Norwich

Midhat Šljivak

Odlazak Davida Moyesa s klupe Manchester Uniteda je izgleda itekako dobro došao ekipi s Old Trafforda. Ryan Giggs je preuzeo tim, a već u prvom susretu, Velšanin je slavio pobjedu. Norwich nije imao šanse na Teatru snova, te je poražen s 4:0.

Mučio se United s gostima sve do 41. minute susreta. Iako su imali nekoliko prilika, koje nisu krunisane golom, dobili su priliku povesti s bijele tačke. Wayne Rooney je priliku iskoristio, te je doveo United u prednost od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku se mreža Kanarinaca još tri puta tresla. Wayne Rooney je u 48. minuti prekrasnim pogotkom povećao prednost Crvenih đavola na 2:0, ali tim Ryana Giggsa nije stao ni na tome.

Priliku za igru je dobio Juan Mata, a Španac je to iskoristio da postigne dva gola. Prvo je u 63. minuti iskoristio sjajnu akciju svog tima za povećanje prednosti od 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio pogotkom u 73. minuti susreta.

Premier liga, 36. kolo:

Manchester United - Norwich 4:0 (Rooney 41', 48, Mata 63', 73')

Potražite više informacija na temu Premier league:


Wayne Rooney Goal - Manchester United vs... by SportOfficial
Wayne Rooney Amazing Goal - Manchester United... by SportOfficial
Juan Mata Goal - Manchester United vs Norwich... by SportOfficial


Juan Mata Goal ~ Manchester United vs Norwich... by SportOfficial

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.