Starta nova sezone Druga lige FBiH grupa Zapad

Od ove sezone liga broji 14 klubova

Starta nova sezone Druga lige FBiH grupa Zapad

Samir Mlaćo

U subotu i nedjelju starta nova sezone Druge lige Federacije BiH grupa Zapad. Od ove sezone u ligi će nastupati 14 klubova, sedam iz USK, te sedam iz SBK.

S obzirom da se radi o tek trećem rangu našeg nogometa, informacije o ambicijama klubova i nije bilo lako dobiti, ali prema svemu sudeći u borbu za sami vrh tabele će Krajina iz Cazina, FK Vitez, a tu je i bugojanska Iskra koja je prošle sezone bila glavni kandidat za osvajanje prvog mjesta, ali Bugojanci to na kraju nisu opravdali.

FK Vitez jedan je od najkvalitetnijih ekipa u ovom rangu takmićenja i ambicije Vitežana su prilično visoke, dok je Krajina zadržala većinu igrača iz prošle sezone u kojoj su osvojili prvo mjesto, ali u baražu na kraju poraženi od Sloge iz Siminog Hana.

Bugojanska Iskra oslabljena je odlaskom velikog broja prvotimaca iz prošle sezone, te je upitno koje su mogućnosti tima sa Jaklića. Nezvanično, sudbina kluba koji proslavlja 70.godina postojanja uveliko će biti poznata  nakon lokalnih općinskih izbora.

Novi član ovog ranga Podgrmeč nastupat će sa veoma podmlađenom momčadi, dok nešto veći iskorak želi napraviti Radnik iz Donjeg Vakufa.  Ostali klubovi u sezonu ulaze sa željom da izbore opstanak, ali nije nemoguće da neki i naprave iznenađenje. Prema posljednjim informacijama iz lige je istupio Borac iz Izačića. Od ove sezone prvoplasirana momčad ide direktno u Prvu ligu Federacije.

Prvo kolo (20/21.08.)

NK Krajišnik – NK Borac
NK Ključ – NK Sloga
NK Bratstvo B.Krupa – NK Podgrmeč
FK Vitez – NK Kiseljak
FK Krajina – NK Vlašić
NK Busovača – FK Radnik
NK Vitez – NK Iskra

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije