Statistika jasna, Ikonić najbolji u Pinaru

Novi "season-high" za naše košarkaše

Statistika jasna, Ikonić najbolji u Pinaru

Još jedan vikend iza nas bio je plodonosan kada su naši košarkaši u pitanju. Mnoge su statistike postale standardne, neki od naših igrača su odigrali ponajbolje partije sezone. Malo su razočarenje mladi reprezentativci.

Aleksej Nešović i Nemanja Gordić su odigrali najbolje partije u svojim klubovima ove sezone. Interesantno je i to da su i Hemofarm i Roma izgubili svoje susrete. Goran Ikonić i Kenan Bajramović bili su standardno uspješni, a posebno nas oduševljava Ikonić, koji je zaista prvo ime Pinara. Teletović je opet bio briljantan. Najnovija žrtva bila je Barca. 

Mirza Teletović je sa Cajom srušio i Barcelonu. Naš reprezentativac i tim iz Vitorije već par zadnjih utakmica igraju u vrhunskoj formi. Mirza je postigao 16 poena i 7 skokova. Bila je ovo treća pobjeda u nizu Laborala.

Nedžad Sinanović je u pobjedi Unicaje nad Juventutom (89:88) pogodio za 4 koša, dok je imao i 2 skoka.

Nihad Đedović je sa Romom doživio i treći poraz u nizu. Ovaj put poraženi su od Avelina na domaćem terenu. Đedović je odigrao i šestu utakmicu sa deset ili više poena. Protiv Avelina 10 uz 7 skokova.

Nemanja Gordić je odigrao najbolju utakmicu za Romu ove sezone. Postigao je velikih 19 poena.

Kenan Bajramović je u pobjedi Banvita nad Turk Telekomom opet bio standardno raspoložen. Postigao je 11 poena što ga je postavilo među prva tri strijelca u timu za koji i više nego uspješno nastupa. Banvitu je ovo šesta pobjeda u nizu i zaista su u vrhunskoj formi Bajramović i suigrači. Za sada je odličan ugođaj posmatrati rezultate Kenana i Banvita u košarkaškom prvenstvu Turske.

Goran Ikonić je u 10. kolu TBL-a sa Pinarom opet ostvario pobjedu, treću u seriji. Ikonić je ponovo (po treći put u nizu) sa 20 poena bio najbolji pojedinac u ekipi za koju nastupa. Ikonić je sa ovih 20 poena i u četvrtoj utakmici u seriji išao na 15 ili više poena kada je prvenstvo Turske u pitanju.

Muhamed Pašalić je sa Kavalom doživio poraz od KAOD-a (81:58) u kojem igra Edin Bavčić. Pašalić je kao i čitava ekipa odigrao nešto slabiju partiju u kojoj je postigao 3 poena i 4 skoka.

Edin Bavčić odlično je krenuo sa novim klubom. U pobjedi nad Kavalom Bavčić je opet išao preko 10 poena, ali i u drugim segmentima igre je bio dosta dobar. Bavčić je postigao 13 poena i dodao 8 skokova. 

Elmedin Kikanović je u porazu Eniseya od Triumpha (96:73) za 25 minuta pružio sasvim solidan učinak na parketu, 11 poena i 3 skoka.

Adnan Hodžić je sa Tubingenom slavio nad Giessenom (82:59). Postigao je 4 poena i 3 skoka. 

Milan Milošević je u pobjedi Budućnosti nad Zlatorogom (81:75) u okviru 12. kola ABA lige ostvario 3 skoka. Bila je ovo treća pobjeda u nizu tima iz Podgorice u okviru ovog regionalnog takmičenja.

Miljan Marković je u porazu Heliosa od Maccabija (94:56) igrao 14 minuta. Marković je imao 5 odbrambenih skokova. 

Aleksej Nešović je u porazu Hemofarma od Olimpije (80:75) odigrao svoju najbolju partiju ove sezone za ekipu u kojoj nastupa. Ponovio je 13 poena iz prošlog kola, ali je sada dodao 5 skokova i 2 asista.

Dženan Kurtić je u 11. kolu prvenstva Francuske za juniore Nancya koji su u gostima visoko porazili svoje vršnjake iz Pau Ortheza (72:110) postigao 16 poena. imao je i 8 skokova. U igri je proveo 37 minuta.

Nermin Buza je u porazu Bosne od Igokee (85:71) postigao 8 poena uz 4 skoka. Njegova statistika je bila druga najbolja u porazu Bosne, koji je prekinuo uspješni niz studenata od deset pobjeda.

Dino Hodžić je u istoj utakmici odigrao lošiju partiju ove sezone sa 3 poena i 4 skoka.

Eldin Čamdžić je protiv Igokee postigao 5 poena.

Dino Begagić je u pobjedi Čelika nad Hercegovcem (79:68) postigao 5 poena.

Marko Rikalo je imao 2 koša u tijesnom porazu Leotara u gostima od Varde (84:83).

Ranko Ivić je u porazu Borca od Mladosti (87:92) postigao 2 poena i isto toliko skokova.

Nemanja Sladoje je u pobjedi Servitiuma nad Vogošćom (95:76) ostvario 2 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti