Statistika je jasna: Samo je Marcelo ispred Kolašinca

Nova asistencija bh. fudbalera

Statistika je jasna: Samo je Marcelo ispred Kolašinca

Midhat Šljivak

Bh. reprezentativac Sead Kolašinac nastavlja s odličnim partijama u dresu londonskog Arsenala.

Sjajni lijevi bek danas je upisao novu asistenciju u pobjedi nad Bournemouthom (3:0) i ponovo je igrom oduševio domaće navijače.

Statistički gledano, bh. fudbaler je jedano od najboljih defanzivaca u ofanzivnom dijelu igre. Njemu je ova asistencija bila sedma u proteklih godinu dana, što ga dovodi u sami vrh asistenata kada su defanzivci u pitanju.

U pet najboljih evropskih liga samo jedan čovjek ima više asistencija od Kolašinca. Radi se o igraču madridskog Reala Marcelu, koji je u proteklih godinu dana upisao 11 asistencija.

Kolašinac će sigurno imati još šta da pokaže u dresu Topnika gdje je već nakon nekoliko mjeseci postao miljenik navijača.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Susret protiv Bournemoutha mu je donio treću asistenciju u dresu ekipe s Emiratesa, a kako igra, sigurno je da će ih biti još dosta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi