Statistika kaže: Giroud učinkovitiji od Van Persieja

Navijači Arsenala ne treba da žale?

Statistika kaže: Giroud učinkovitiji od Van Persieja

On već odavno nije fudbaler Arsenala, a njegov prelazak u redove Manchester Uniteda razljutio je mnoge fanove Arsenala.

Ipak, kada se pogleda učinak Robina Van Persieja u sezoni 2013/2014 on nije ništa bolji od učinka prvog napadača Topnika Oliviera Girouda.

Giroud i Van Persie su postigli po 7 golova u ovoj sezoni. Obojica fudbalera su imala po 33 udarca prema golu, s naravno jednakim učinkom od 21% uspješnosti.

Brojke koje idu u prilog napadaču Arsenala jeste da se holandski fudbaler ove sezone našao u svega sedam šansi, dok je Fracuz čak 19 pura bio u izglednim prilikama za postizanje gola. Svakako pet asistencija za golove svojim saigračima je ono što u ovom trenutku Girouda stavlja ispred bivšeg miljenika Emiratesa koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao tek dvije asistencije. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oni zagriženiji fanovi Uniteda reći će pa Van Persie je bolji sedam golova iz sedam šansi, ipak, statistika je rekla svoje.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije