Statistika ne laže: Ronaldo teroriše 'male' ekipe

Niti jedan gol protiv top šest ekipa

Statistika ne laže: Ronaldo teroriše 'male' ekipe

Ekipa Real Madrida slavila je danas na Bernabeu novu uvjerljivu pobjedu rezultatom 6:0 a strijelac tri gola bio je Cristiano Ronaldo.

Portugalac je na ovaj način došao do 19 golova ove sezone što je jedan više od klupskog kolege Karima Benzeme. Ronaldo se također danas izjednačio sa Luisom Suarezom na listi strijelaca Primere.

Ono što u oko upada su i klubovi protiv kojih Ronaldo ove sezone postiže golova. Vjerovali ili ne nije postiago niti jedan gol protiv klubova koji se nalaze na prvi šest pozicija na tabeli, a protiv Espanyola je postigao čak osam golova u dva meča. To znači da je preko 40 posto golova postigao protiv ove ekipe.

Ipak, ukoliko Real Madrid ove sezone želi bitku za velike tofeje, sigurno je da će im biti potreban Ronaldo i na bitnijim mečevima protiv daleko opasnijih rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi