Statistika ne laže: Strašno je šta Neymar i Mbappe rade Cavaniju!

L'Equipe ih razotkrio

Statistika ne laže: Strašno je šta Neymar i Mbappe rade Cavaniju!

E. Škorić

Rezultatski gledano, u PSG-u cvjetaju ruže i neam se tu šta prigovoriti, ali postoje očigledno određeni problemi u samoj svlačionici.

Nakon devet kola u Ligi PSG je na devet pobjeda uz gol-razliku 32:6, a proteklog vikenda razbio je Lyon s 5:0 uz čak četiri gola Kylana Mbappea.

Prethodno su razbili i Zvezdu i napadački tandem Neymar - Cavani - Mbappe doslovno se poigrava s protivničkim odbranama.

Ali šta tu sada ne štima? L'Equipe je objavio kako su Neymar i Mbappe kao dvije najveće zvijezde i najskuplja igrača pokrenuli urotu protiv Cavanija i žele da iskusnog Urugvajca otjerau iz Pariza.

L'Equipe je izračunao kako je čak 25 posto Neymarovih dodavanja otišlo u noge Mbappeu, a svega 0,5 prema Cavaniju. Mbappe je 31 posto dodavanja usmjerio ka Neymaru i tek jedan posto ka Cavaniju.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U meču protiv Lyona Cavani u 40 minuta nije primio jednu loptu od Neymara i Mbappea i Tuchel ga je izvadio jer je imao igrača manje njegov tim u tom trenutku.

Cavani je sam, dvije mlade zvijezde ga ne žele i urugvajski napadač bi mogao da vrlo brzo napusti Park prinčeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti