Statistika sa Old Trafforda nikako ne ide u prilog navijačima Uniteda i Liverpoola

City je dominantan u posljednje vrijeme

Statistika sa Old Trafforda nikako ne ide u prilog navijačima Uniteda i Liverpoola

Kao što to već svi jako dobro znamo, večeras će se na Old Traffordu vjerovatno rješavati pitanje osvajača Premiershipa.

Utakmicu će odigrati Manchester United i Manchester City, a u slučaju pobjede Građana, oni će vjerovatno odbraniti titulu prvaka Engleske i tako 'ukrasti' snove navijača Liverpoola koji se nadaju njihovom kiksu.

Osim Liverpoola, ova utakmica mnogo znači i Manchester Unitedu koji naprosto mora da osigura pozitivan rezultat kako bi nastavio bitku za Ligu šampiona koju već sedmicama unazad vodi sa Tottenhamom, Chelseajem i Arsenalom.

Ipak, ono što brine navijače Redsa i Crvenih đavola je statistika u posljednjim duelima Cityja i Uniteda na Teatru snova. Naime, Građani su dobili čak pet od posljednjih sedam mečeva na Old Traffordu u okviru Premier lige. Izgubili su samo jednom od posljednjih sedam gostovanja, a jednom je bilo neriješeno.

Večeras remi ne ide u prilog nikome. City bi na taj način vjerovatno izgubio titulu jer bi tri kola prije kraja zaostajao za Liverpoolom jedan bod, dok bi United imao dva manje od Chelseaja i jedan od Arsenala koji su ispred njega na tabeli i bore se za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Istina, United u narednom kolu dočekuje upravo Chelsea i eventualnom pobjedom i remijem večeras ga prestiže na tabeli, ali onda bi mu problem predstavljao Arsenal koji bi u slučaju pobjede protiv Wolvesa i Brightona bio četvrti dva kola prije kraja.

Bilo kako bilo, spektakl nam je zagarantovan, ostaje nam samo da vidimo ko će se na kraju radovati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi