Stativa dijelila Zvijezdu 09 od prve pobjede

Premijer liga, 11. kolo

Stativa dijelila Zvijezdu 09 od prve pobjede

Zvijezda 09 je na terenu u Ugljeviku ugostila ekipu Radnika u nadi da će slaviti prvu pobjedu u eliti. Ipak, ovaj susret 11. kola Premijer lige završen je rezultatom 0:0.

Gosti iz Bijeljine su nešto bolje ušli u susret. Imao je Radnik nekoliko solidnih prilika preko Glišića, Vasića i Đelmića, ali je golman Erić lagano zaustavljao sve udarce.

Na prvu ozbiljniju šansu pred golom Radnika se čekalo do polovine prvog dijela kada je Krajišnik pokušao, ali je golman gostiju Lučić bio na visini zadatka.

Radnik je bio za nijansu bolji do odlaska na odmor, ali golova nije bilo. U prvih 45 minuta se, treba dodati, gledala dosta tvrda i gruba igra, pa je glavni arbitar u nekoliko navrata morao upozoravati fudbalere oba tima.

Nije bilo većih uzbuđenja ni na otvaranju drugog poluvremena, ali nakon 15-ak minuta obje ekipe počinju igrati dosta otvorenije. Ipak, nije bilo značajnijih prilika sve do 76. minute kada opasno prijeti Zvijezda 09. Govedarica je pogodio stativu, a Filipovoć nije uspio odbijenu loptu pospremiti u mrežu.

Imala je Zvijezda 09 odlične šanse i u finišu susreta. U 87. minuti je Huseinbašić loše šutirao iz izgledne situacije, dok je Lučić sjajno odbranio Filipovićev pokušaj u sudijskoj nadoknadi.

Premijer liga, 11. kolo

Zvijezda 09 - Radnik Bijeljina 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZVIJEZDA 09: Erić, Krajišnik, Husić, Huseinbašić, Zlatković, Filipović, Vojinović, Predragović, Memović, Babić, Zekanović.

RADNIK: Lučić, Radović, Franić, Đelmić, Vasić, Popara, Šantić, Peco, Hadžić, Glišić, Isić.

Top Komentari

Griezmann
Hahahahaha kakav naslov ne vjerujem....
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi