Steaua izbacila Ajax nakon penala

Evropska liga

Steaua izbacila Ajax nakon penala

Steaua je anulirala prednost od 2:0 koliko je Ajax imao iz prve utakmice, nakon boljih izvođenja penala (4:2) rumunska ekipa prošla je dalje.

Ajax je u prvoj utakmici u Amsterdamu slavio protiv Steaue sa 2:0, a Kopljanici su u Bukureštu dominirali u prvom dijelu, ali je domaća ekipa ipak stigla do prednosti.

Steaua je povela sedam minuta prije kraja prvog poluvremena, kada je mrežu holandske ekipe nakon dobro izvedenog kontranapada zatresao Latovlevici.

Odličnu priliku da anuliraju prednost Ajaxa fudbaleri Steaue imali su u 61. minuti, ali je stativa spasila holandskog golmana Kenetha Veermera.

Rumunska ekipa povela je sa 2:0 u 76. minutu fenomenalnim golom sa više od dvadeset metara kapitena Steaue Chirichesa. S obzirom da je Ajax na AmsterdamAreni u prvom susretu slavio sa 2:0, utakmica je otišla u produžetke.

Međutim, ni u produžecima nije bilo pogodaka, pa je pobjednik odlučen nakon izvođenja penala. Lutrija je rezultatom 4:2 pripala rumunskoj ekipi koja je otišla u osminu finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.