Denković brzo 'osvojio' navijače Igmana: Pozitivno sam iznenađen klubom, a uvjeren u opstanak!
Denković na potpisu ugovora

Pružio kvalitetnu partiju protiv Posušja

Denković brzo 'osvojio' navijače Igmana: Pozitivno sam iznenađen klubom, a uvjeren u opstanak! · Intervju

Samir Mlaćo
FK Igman je u zimskom prelaznom roku napravio mnogo posla. Stiglo je nekoliko pojačanja, na klupu je sjeo Husref Musemić, a onda prava mala 'bomba' pred početak drugog dijela sezone.

U Konjic je stigao iskusni crnogorski internacionalac Stefan Denković (31). Denković je bio na meti i tuzlanske Slobode, ali na kraju je završio u Konjicu. Završavali su užurbano papirologiju u Konjicu, svjesni da bi Denković mogao biti jedna od ključnih karika u borbi za opstanak.

U samo dva meča to se opravdalo, praktički za 70-tak minuta koliko je upisao iskusni nogometaš iz Crne Gore.

Protiv Zrinjskog je upisao pogodak, a protiv Posušja asistenciju. U pobjedi nad Posušjem (3:0) od konjičke publike je ispraćen uz ovacije.

“Moramo biti zadovoljni. Bila je to utakmica od velikog značaja. Bilo je pritiska uoči utakmice, svjesni smo koliko je to važna utakmica. Prezadovoljni smo sada kada je sve prošlo. Na početku je bilo grča, ali kada smo postigli pogodak mislim da smo se dalje smo mi pitali na terenu. Oni su imali šanse na 0:0, dvije dobre šanse, pa je sreća da nismo primili pogodak. Kasnije je sve išlo u našu korist“, priča Denković o subotnjoj utakmici za SportSport.ba.

Upisao je tek dva nastupa, stigao je možemo reći u posljednji čas na poziv menadžera Mahdija Tirića.

Oglasi

“Iskreno sam zadovoljan svojim igrama. Nisam trenirao sam ekipom, čekao sam klub, te mislim da ulazim u formu. Zadovoljan sam ova dva kola i mislim da je bio pravi potez što smo došao ovdje. Imao sam baš mnogo ponuda, 20-tak, neću vas lagati. Trebao sam završiti u Azerbejdžanu, sve smo dogovorili i sve sam ponude odbijao. Na kraju oni nisu dobili budžet koji su planirali, sve je propalo i morao sam riješiti kako ne bi bio bez angažmana do ljeta. Prvog marta sam došao u Konjic, te mislim da nisam pogriješio. Bitno je da igram, da imam utakmice, te se nadam da ću onda završiti neki od angažmana koji sam trebao prije par mjeseci“.

Pitali smo kako je reagovao kada se pojavila opcija da potpiše u Premijer ligi BiH.

“Iskreno, to je sličan nivo Srbije i Crne Gore. Mislim da nema velike razlike tamo u odnosu na BiH. Imao sam ponuda i iz Srbije, no nisam planirao da dođem na naše prostore. Htio sam na istok, ali zbog poznatih stvari su se smanjili i budžeti, sve se brzo promijenilo. Mislim da nisam pogriješio, te da će ova ekipa ostati u ligi“.

FK Igman angažovao veliko pojačanje u borbi za opstanak - SportSport.ba

Povezivao se i sa tuzlanskom Slobodom, a priznaje da je bilo kontakata i sa FK Tuzla City te FK Sarajevo.

Oglasi

“Istina je, imao sam ponudu iz Slobode. Bilo je ranije ponuda i Tuzle City, a zatim i iz FK Sarajevo. Ipak, dobijao sam bolje ponude koje nisam mogao odbiti. Mahdi Tirić me pozvao sada, došao sam i ovdje su ljudi veoma korektni. Imamo dobru grupu igrača, pozitivna je atmosfera i iznenađen sam time. Momci su baš pozitivni, šef ima pobjednički mentalitet i prenosi to na cijelu ekipu. On te bukvalno tjera da daješ maksimum. Ja imam osjećaj kao da sam ovdje godinu dana, a ne samo mjesec“.

Husrefa Musemića je opisao na 'poseban' način.

“Jako je temperamentan čovjek. Pozitivan je. Totalno je drugačiji na terenu i van njega. Za vrijeme utakmice je pun naboja, pobjednik je i u svakom potezu igrača traži maksimum. Tjera te na to, kod njega se zna kada se radi, a kada se zeza. Meni prija radi sa njim, super je“.

Igman se mnogo pojačao, svjesni su u klubu bili da je situacija teška nakon prvog dijela sezone.

“Mene je začudilo kada sam došao na kojoj poziciji je Igman. Ima tu jako kvalitetnih igrača, prekaljenih na kojima se vidi da znaju mnogo o nogometu. Tu su i mladi za koje sam siguran da će napraviti sasvim dobre karijere. Svakako da nam mnogo znači i to što igramo na svom terenu, podrška sa tribina mnogo znači. Protiv Posušja su navijači došli u velikom broju, prijatna je atmosfera“.

Oglasi

Vjeruje u svoj tim, iako je žestoka borba za opstanak.

“Optimista sam i siguran sam da ćemo izboriti opstanak. Po kvalitetu, daleko smo bolji od većine ekipe iz drugog dijela tabele. Igramo sada sa Širokim, tražit ćemo nove bodove. Nikoga se ne bojimo i siguran sam da možemo do bodova i tamo“.

Fokusiran je sada na Igman, no jasno je da će ga u Konjicu teško zadržati na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Neću da žurim, fokusiran sam na Igman. Poziva već imam, pa vidjećemo. Fokus je na Igmanu, prvo da tu ostvarim cilj“, rekao je Stefan Denković, član FK Igman Konjic na kraju razgovora za SportSport.ba.

Denković je u bogatoj karijeri bio i član Crvene Zvezde, a nastupao je i u Izraelu, Gruziji, svojoj Crnoj Gori, Mađarskoj, Poljskoj, Kazahstanu...

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
sve dok su isluženi đeturumi, sa šestomjesečnim ugovorom, velika pojačanja u bih neće biti ozbiljnog nogometa.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti