Igman dobija pojačanje kada je to najpotrebnije
Denković se pokazao kao veliko pojačanje

Važan meč igraju već u petak

Igman dobija pojačanje kada je to najpotrebnije

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Igman bi već u petak protiv Sloge Doboj mogao dobiti veliko pojačanje.

Naime, u tim se vraća sjajni Stefan Denković koji je zbog povrede bio duži period van terena. Denković je uoči meča sa Zrinjski zadobio neugodnu povredu mišića, te ga nije bilo u kadru.

Vrijedno je radio kako bi se što prije vratio na teren i sada je situacija mnogo bolja. Prve prognoze govore da bi već u petak trebao dobiti određenu minutažu.

Dobra je to vijest i za Edisa Mulalića koji će sada imati nešto širi roster, a itekako dobro će mu doći Denković koji je uz Mirsada Ramića bio udarna igla u prošloj sezoni.

Iskusni krilni nogometaš je upisao 16 nastupa u prvom dijelu sezone, te dodao tri pogotka i jednu asistenciju.

Stefan Denković
Stefan Denković FK Igman FK Igman Pozicija: MF

Statistika

21 nastupa
19 kao starter
8 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
5 golova
Oglasi

Sigurno će motivisan biti u završnici sezone da pokaže svoje kvalitete i dadne doprinos ekipi u ostvarenju cilja, a to je opstanak u Wwin ligi.

Denković je u Igman stigao iz FK Dečić Tuzi i uveliko opravdao očekivanja. Ranije je nastupao za Dinamo Batumi, Kaysar, Spartak, Sutjesku Nikšić, Bokelj, Zemun, Puskas, Vojvodinu, Hapoel Haifu...

Sa Igmanom ima važeći ugovor, a sve će naravno ovisiti na kraju sezone da li će tim iz Konjica ostati u elitnom rangu.

Kod Igmana u duelu protiv Sloge Doboj neće biti Amira Velića koji ima odraditi još jednu utkamicu kazne, dok je Sloga kompletna i motivisana će doći u Konjic. U tim Igmana vraćaju se Mirsad Ramić, Adin Bajrić i Mirko Oremuš koji su zbog kartona propustili gostovanje kod Veleža, što se itekako osjetilo na igri Igmana.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na drugoj strani, tim Vlade Jagodića u borbi je za Evropu i igraju sezonu iz snova. Trenutno su na četvrtoj poziciji, a meč u petak igra se od 14 sati.

Tri meča 24. kola Wwin lige igraju se u petak, a tri u subotu.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi