Velež rutinski savladao Igman
FOTO: A. Čaušević

Tri boda za Rođene

Velež rutinski savladao Igman

Haris Zilić

Posljednji duel 23. kola WWin lige odigrali su Velež i Igman. Domaća ekipa je bila favorit u ovom susret prije samog početka, a to su opravdali na terenu i slavili rutinski trijumf rezultatom 2:0.

Prva prilika u desetoj minuti za domaće, šutirao je Vehabović, lopta je otišla pored gola Igmana.

Nisu puno navijači Veleža čekali na pogodak. Vehabović je centrirao u 12. minuti, Šikalo glavom šutirao. Ćeman je odbranio uz pomoć stative ali loptu u praznu mrežu šalje Haskić.

U 21. minuti jedna od rijetkih prilika gostiju, Džanković je pokušap nakon jedne gužve, ostalo je 1,.0 za Velež.

Hrkać je dobro pokušao iz slobodnjaka sa 25 metara u 29. inuti, lopta ide malo pored gola. Bio je to dobar udarac. Odlična prilika za gosteu 31. minuti, Bešagić je pokušao sa nekih pet metara, iz dosta teške situacije, odbranio je Hadžikić.

U 36. minuti novo slavlje domaćih igrača i navijača. Hrkać se lijepo oslobodio svog čuvara i sa 20 metara sjajno šutira i pogađa za 2:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Oglasi

Prva prilika u drugom poluvremenu za Velež u 57. minuti, Šikalo je sa sedam metara šutirao ali Ćeman odlično interveniše.

U 70. minuti još jedna prilika za domaće, Suljić je sjajno šutirao sa 15 metara, Ćeman odličan i ovaj put.

Do kraja utakmice još nekoliko poluprilika većinom pred golom Igmana, ali ostalo je na kraju 2:0 za Velež i nova tri boda za Rođene u WWin ligi ove sezone.

WWin liga, 23. kolo:

FK Velež - FK Igman Konjic 2:0 (Haskić 12', Hrkać 36')

FK VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Halilović Dino, Hrkać, Suljić, Lohan, Šikalo, Haskić, Halilović Emir, Vehabović i Gholami

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK IGMAN: Ćeman, Mešinović, Baešagić, Hebibović, Ahmetović, Čubrilo, Hebibović Kenan, Dupovac, Buturović, Džanković i Janketić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
MUSVDG
3 0
Alenizmostara
Tri boda su najbitnija i što je Haska zabio.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti