Stefan Glogovac dobio poziv Duška Ivanovića

Mladi reprezentativac BiH

Stefan Glogovac dobio poziv Duška Ivanovića

M. Šljivak

Mladi košarkaš sarajevskih Sparsa Stefan Glogovac dobio je poziv selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Ivanovića za predstojeće akcije našeg seniorskog tima.

Sjajnim igrama za mladu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu do 20 godina Glogovac je privukao pažnju stručnog štaba seniorskog ima, te je odlučeno da se 20-godišnjem košarkašu pošalje poziv u naš najbolji tim.

Glogovac je uz Jusufa Nurkića bio pokretačka snaga naše selekcije do 20 godina. Prosječno je ubacivao gotovo 15 poena po meču, a imao je i nešto više od sedam skokova.

Našoj najboljoj selekciji predstoji još nekoliko pripremnih utakmica, a potom slijedi start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, gdje igramo sa selekcijama Velike Britanije i Islanda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.