U Novom Pazaru oduševljeni što je Lončar odbio ponudu Borca: "Neki igrači odu i zbog 100 eura više"
Foto: FK Novi Pazar

Neće preći u redove bh. premijerligaša

U Novom Pazaru oduševljeni što je Lončar odbio ponudu Borca: "Neki igrači odu i zbog 100 eura više"

E. Čaušević

Fudbaleri banjalučkog Borca nalaze se već nekoliko dana na pripremama u Antaliji.

Borac se punom parom sprema za nastavak sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine, a glavni dio priprema banjalučki klub će odraditi u Antaliji.

Već je jasno da će Borac sa nešto izmijenjenim igračkim kadrom ući u nastavak sezone jer je nekoliko prvotimaca napustilo ovaj tim nakon završetka jesenjeg dijela.

Očekuje se dolazak još nekoliko pojačanja u Borac, a zanimljiva stvar desila se kada je bh. klub pokazao interes za Stefana Lončara koji inače igra za Novi Pazar.

Borac je pokušao dovesti Lončara i ponudio mu je ugovor, ali je on na kraju odlučio da odbije ponudu kluba iz Banjaluke. Novi Pazar je na zvaničnoj stranici objavio da je Lončar oduševio čelnike kluba i navijače odlukom da ostane u ovom klubu.

"Tokom priprema u Antaliji, fudbaler Novog Pazara Stefan Lončar iznenada je dobio odličnu ponudu da pređe u banjalučki Borac. Iako vezista Plavih ima ugovor do juna meseca tekuće godine, u istom ugovoru postoji i klauzula da u 'slučaju ponude iz inostranstva, može da napusti FK Novi Pazar'", navodi se u saopštenju Novog Pazara i dodaje.

"Finansijski uslovi su bili mnogo povoljniji nego što ih Lončar ima u Pazaru. Uprkos tome, Lončar je odbio ponudu sa obrazloženjem da “ne može u ovom trenutku da ostavi tim na cedilu”. Borac je “pojačao” ponudu, koju je ponosni Nikšićanin odbio. Ovo je jedinstveni slučaj, bar što se Pazara tiče, a verovatno i šire. ,Ranije se dešavalo da fudbaleri iz Novog Pazara odlaze i za ponudu koja je za 100-200 evra povoljnija. Ovim potezom Stefan Lončar kupio je sve navijače kojima je plava boja u srcu i zato jedno veliko HVALA".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[facebook]https://www.facebook.com/fknovipazar.zvanicna/posts/349276423872904[/facebook]

Ovaj 25-godišnji veznjak u prvom dijelu sezone odigrao je 20 utakmica za Novi Pazar i uspio je postići jedan pogodak. U ovaj klub stigao je ljetos kao slobodan igrač nakon što je napustio Istru.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Pravi Milovac (nije Dodikovac)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti