Stekelenburg ne želi produžiti sa Ajaxom

Stekelenburg ne želi produžiti sa Ajaxom

Reprezentativni golman Holandije, Maarten Stekelenburg ne namjerava produžiti ugovor sa Ajaxom, te je izjavio kako je najbolje za klub da  ga proda sljedećeg ljeta.

27-godišnji golman ima ugovor sa Kopljanicima do ljeta 2012. godine, a siguran je kako ga gene produžiti u slučaju da mu uprava amsterdamskog kluba ponudi.

"Ne očekujem da mi uprava ponudi produženje ugovora, a i da se to desi ne bih pristao", rekao je Maarten  Stekelenburg, te dodao:

"Imam ugovor do ljeta 2012. godine. Znam da Ajax traži mogućnost da me proda i zaradi novac. Želim im da zarade što više, zato je bolje da idem sljedećeg ljeta. U svakom slučaju sam ću odlučiti gdje ću otići, želim jaču ligu od holandske."

Za ovog 27-godišnjeg golmana, koji je produkt poznate Ajaxove škole fudbala interesovanje su do sada pokazala dva engleska kluba, Manchester United i Arsenal. Navodno oni su spremni poslati ponudu već u januaru, no Stekelenburg kaže kako nema namjeru tada napuštati holandskog diva.

"Želim sa Ajaxom da ostvarim što bolji europski plasman i osvojim holandski kup, tako da se to neće dogoditi."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.