Šterbik na EP debituje za Španiju

Šterbik na EP debituje za Španiju

Iako se očekivalo da Arpad Šterbik debituje za rukometnu reprezentaciju Španije u kvalifikacionim mečevima za EP, to se ipak neće desiti.

Iskusni golman mogao bi da odigra svoj prvi meč za Špance tek krajem juna protiv Holandije zbog administrativnih razloga. Selektor Španije Valero Rivera ponudio je Šterbiku da brani na toj utakmici, ali je golman Ciudad Reala odlučio da odloži debi.

Prema planovima španskog saveza, Šterbik će debitovati za Špance na Evropskom prvenstvu u Austriji 2010. godine. Ombrados i Barufet bili su prethodnih godina golmanski tandem, a pošto se Barufet povukao iz nacionalnog tima, najvjerovatnije će ga zamijeniti ovaj nekadašnji reprezentativac Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.