Šterbik zbog povrede napušta EP

Veliki peh za Španjolce

Šterbik zbog povrede napušta EP

Adnan Beganović

Novi golman na golu španjolske rukometne reprezentacije Arpad Šterbik zbog povrede će najvjerovatnije već danas napustiti Evropsko prvenstvo.

Veliki peh zadesio je španjolsku rukometnu reprezentaciju jer već na početku Evropskog prvenstva ostali su bez svoje uzdanice, Arpada Šterbika.

Šterbik je povrijedio mičić lista na jučerašnjoj utakmici sa Češkom, a prema pisanjima španjolskih medija na njegove mjesto doći će golman Valladolida Manuel Sera.

Međutim, Sera neće imati pravo nastupa u prvom krugu, tako da će Španjolci naredne dvije utakmice u okviru grupe D na raspolaganju imati samo Ombradosa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.