Sterlingov gol Cityju dovoljan za pobjedu protiv Arsenala

Premiership

Sterlingov gol Cityju dovoljan za pobjedu protiv Arsenala

E. Škorić

U petom kolu engleskog Premiershipa Manchester City je ugostio Arsenal, te je ostvario minimalnu pobjedu rezultatom 1:0.

Možda se očekivalo više od derbija na Etihadu, ali ipak na kraju tek jedan pogodak, dovoljan za nova tri boda izabranika Pepa Guardiole.

Od početka je City uspostavio dominaciju, a do gola stiže u 23. minuti. Raheem Sterling je odbijenu loptu spremio u mrežu Topnika i ko bi rekao da će to ujedno biti i posljednji i jedini gol na večerašnjem susretu.

Saka nije iskoristio dobre šanse za goste u prvom dijelu, a jednu dobru za 2:0 propustio je Phil Foden na drugoj strani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City je i u nastavku bio dominantniji, konstantno je napadao i držao loptu u nogama, ali nije uspijevao još jednim golom ovjeriti pobjedu, dok Arsenal nije smogao snage da izvuče barem bod sa teškog gostovanja.

Cityju je ovo druga pobjeda u prvenstvu, dok je Arsenal upisao drugi poraz, ali i dalje je, zbog toga što ima utakmicu više, dva boda ispred svog večerašnjeg rivala. Topnici su peti sa devet bodova, dok lider Everton ima 13 bodova. City je sada 10. sa sedam bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi