Stevanović Švicarcima otkrio kako mu je Željezničar spasio karijeru

Najbolji igrač švicarske druge lige

Stevanović Švicarcima otkrio kako mu je Željezničar spasio karijeru

A. Čaušević

Miroslav Stevanović je jedan od rijetkih fudbalera iz ere Senada Misimovića za čijim odlaskom navijači Željezničara uveliko žale. 

Bivši reprezentativac BiH je na ljeto 2017. godine napustio Grbavicu te potpisao za Servette gdje je zahvaljujući odličnim igrama u januaru dobio nagradu za najboljeg igrača švicarske druge lige.

U razgovoru za švicarski RTS ovaj 29-godišnjak je otkrio kako mu je zapravio Željezničar spasio, ali i oživio karijeru.

"Za tih šest mjeseci bez kluba sam izgubio ime, to je period kojeg želim zaboraviti. Na sreću dobio sam priliku da ponovo zaigram u svojoj zemlji, mnogi su mislili da neću biti onaj stari, ali uspio sam vratiti svoj nivo i samopouzdanje nakon godinu i pol, poslije toga me pozvao Meho Kodro(bivši trener Servetta op.a.)", rekao je Stevanović.

Stevanović je Švicarcima otkrio kako je i veliki fan Luisa Nazaria da Lime Ronalda te da simpatizira milanski Inter. Naglasio je da bi opet učinio isto i potpisao za Sevillu iako se nije proslavio svojim angažmanom u klubu iz Andaluzije.

Prošlog ljeta je imao ponude Basela i Lausanne, ali je odlučio ostati u Servettu i izboriti promociju. Za sada mu ide dobro jer njegova ekipa drži prvo mjesto sa 64 boda, deset više od drugoplasirane Lausanne.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

konjnakvadrat
Ovaj momak zasluzuje veliki respekt, suti i radi, steta sto je otisao u Sevilju iz Vojvodine,da je izabrao neki manji klub u Njemackoj mislim da bi prosao mnogo bolje. Sad ce popay da me ispljuje ali tako je.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi