Prednost Sarajeva se topi, četiri tima bez pobjede, Sloboda najveće razočaranje

Rezime 24. kola Premijer lige

Prednost Sarajeva se topi, četiri tima bez pobjede, Sloboda najveće razočaranje

Admin Čaušević

Pobjede Zrinjskog i Čelika u derbijima obilježile su 24. kolo Premijer lige BiH. Preostala četiri susreta okončana su neriješenim rezultatima. Prednost vodećeg Sarajeva se dodatno istopila, dok Sloboda, Krupa, Zvijezda 09 i GOŠK još uvijek ne znaju za trijumf u 2019. godini.

Sarajevo je u subotu imalo prvu meč loptu da titulu prvaka stavi u sef, međutim Bordo tim je poražen od Zrinjskog s 0:1. Drugi uzastopni meč na stadionu Asim Ferhatović Hase domaći navijači nisu imali priliku da se raduju što definitivno može zabrinuti Husrefa Musemića pred ključni dio sezone jer svaki gubitak bodova na domaćem terenu može biti "fatalan".

Loša je ovo uvertira za ono što Sarajevo čeka ove sedmice. U ekipu se sigurno uvukla određena doza straha i pritisak je još veći. Tim sa Koševa će u srijedu igrati prvi meč polufinala Kupa BiH protiv Sloge Gornje Crnjelovo, a tri dana kasnije gostovat će na Grbavici, vječitom rivalu Željezničaru.

Ni Željezničar se nije proslavio u minuloj rundi. Još jedno gostovanje je prošlo bez osvajanja punog plijena, tačnije peto u nizu i pozivnica za gradski derbi kakvoj se nisu nadali navijači najtrofejnijeg bh. kluba. Meč protiv GOŠK-a završen je 1:1. Plavi su imali prednost koju nisu uspjeli sačuvati. Pred Amarom Osimom je još dosta posla što potvrđuje njegova izjava poslije utakmice.

"Imali smo dobru situaciju, vodili smo. Nismo uspjeli da stavimo meč u kontrolu, iako oni nisu bili opasni. Nakon 1:1 nismo imali snage za nešto više. Nije bilo svježine, težak je teren", kazao je Osim.

Najveći dobitnici su definitivino Zrinjski i Čelik. Opet je do izražaja došla glavna karakteristika Plemića, odnosno menatalna snaga mostarskog kluba koji je pobjedom nad Sarajevom(0:1) borbu za titulu učinio zanimljivijom. "Crveno-crni" su nastavili s odličnim igrama na Bilinom polju. Savladana je Mladost(1:0) te se u Zenici potajno nadaju i plasmanu u Evropu, barem oni najoptimističniji.

Četiri ekipe još uvijek ne znaju za pobjedu u ovoj kalendarskoj godini iako je već odigrano pet kola. Slast trijumfa nisu osjetili fenjeraši Krupa, Zvijezda 09, GOŠK i Sloboda.

Upravo je tuzlanski tim možda i najveće razočarenje proljetnog dijela sezone, previranja u klubu su se evidentno odrazila na rezultate, pa se već sada da naslutiti da će sezona u kojoj Sloboda slavi 100 godina postajanja završiti na razočaravajući način. U subotu su izabranici Zlatana Nalića igrali gradski derbi protiv Tuzla Cityja (1:1), za razliku od nekih ranijih mečeva sada su uspjeli izjednačiti nakon što prvi prime gol te tako osvojiti bod. Samo tri boda od mogućih 15 svakako je upalilo alarme na Tušnju, a ono što brine navijače Slobode, osim lošeg bodovnog učinka, je i "jalova" igra koja više ne daje rezultat. Morat će Nalić nešto promijeniti jer očito je da deviza "bitno je sačuvati svoju mrežu" ne pali, a priliku da "kupi" mir imat će u vikendu ispred nas kada na Tušanj dolazi Zvijezda 09.

GOŠK je odigrao dobar meč protiv Željezničara(1:1). Zasluženo je osvojen vrijedan bod, međutim bodovni zaostatak za sigurnom zonom je ostao isti. U "luci spasa" je još uvijek Zvijezda 09 iako je u nizu od sedam utakmica bez pobjede. Debitant u elitnom rangu je remizirao sa Širokim Brijegom(1:1) uz veoma dobru igru u drugom dijelu susreta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povrtakom Slobodana Starčevića na klupu igra Krupe se značajno popravila. U duelu protiv Radnika su ovaj tim minute dijelile od trijumfa, vodili su sa 2:1, ali ih je Bradonjić šokirao u 96. minuti za 2:2.

Prednost Sarajeva sada iznosi šest bodova te je borba za titulu sa Zrinjskim ponovo otvorena. Neizvjesno će biti i u borbi za treće mjesto kojeg drži Željezničar. Šest timova smješteno je u isto toliko bodova. Obzirom da su ekipe koje se bore za opstanak remizirale na dnu se ništa nije promijenilo, fenjeraši su i dalje GOŠK i Krupa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nejeditrice
1. O svima po pasus, a o najboljima u ovoj polusezoni po 2 rečenice. 2. Nije Čelik crveno-crn već je crno-crven
0 6
Romario 77
Vjerujemo u FK Sarajevo i karakter obraz igraca koji ce pokazati vec za vikend. Naravno i Husref ce malo mijenjati posto mu sastav znaju i djeca u vrticu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi