Stevanović ubacio 46 poena u trijumfu Rudara nad Teslićem

Impresivna statistika

Stevanović ubacio 46 poena u trijumfu Rudara nad Teslićem

D. Vejo

Košarkaši Rudara iz Ugljevika večeras su u okviru 12. kola Prve muške lige Republike Srpske slavili protiv ekipe Teslića rezultatom 102:97, a najviše pažnje privukao je kapiten domaće ekipe Igor Stevanović koji je na ovom susretu ubacio čak 46 poena.

Prva četvrtina nije dobro počela za domaći sastav, s obzirom da su Teslićani istu dobili rezultatom 26:28. Ipak, tim iz Ugljevika se budi u nastavku pa tako drugi kvartal rješavaju u svoju korist (29:22) te na odmor odlaze s prednošću od pet poena razlike (55:50), što će ispostaviti kao ključni dio susreta za domaći sastav.

U nastavku susreta viđena je potpuno izjednačena igra. Treći period završen je rezultatom 25:25, dok je posljednja četvrtina također remijem 22:22.

Najistaknutiji pojedinac u domaćem timu bio je Stevanović sa 46 postignutih poena, dok je to kod Teslića bio Graček sa 21.

Ostali rezultati:

Varda HE - Bratunac 84:63

Sokolac - Rogatica 65:54

Radnik - Sutjeska 76:74

Kozara - Prijedor 54:70

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi