Stevanović: Želja mi je sa Željom osvojiti titulu

Bh. reprezentativac za SportSport.ba

Stevanović: Želja mi je sa Željom osvojiti titulu

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac i dojučerašnji ljubimac navijača Željezničara, Miroslav Stevanović, prije par dana potpisao je ugovor sa švicarskim drugoligašem Servetteom kojeg s klupe predvodi legenda našeg fudbala Meho Kodro.

Miroslav Stevanović na Grbavicu je stigao na "mala vrata". Iako je prije par godina napravio transfer iz snova prešavši iz Vojvodine u Sevillu, njegova karijera nije se kretala očekivanim pravcem. 

U Sevilli nije dobio pravu priliku, uslijedile su pozajmice, a u redove Željezničara stigao je iz grčkog Ergotelisa. Upravo na Grbavici je uhvatio "zadnji voz", za veoma kratko vrijeme profesionalizmom rijetko viđenim na našim terenima "kupio" je struku i navijače Željezničara, te je postao uzor mnogim mladim fudbalerima ekipe sa Grbavice.

Sjajne partije nisu ostale nezapažene, pa se Stevanović vratio u reprezentaciju, a po isteku ugovora sa Plavim odlučio je ponovo sreću potražiti u inostranstvu. Iako je, kako sam kaže, imalo nekoliko ponuda u ovom trenutku možda i od boljih klubova, odlučio je prihvatiti onu od švicarskog drugoligaša Servettea.

"Imao sam i drugih ponuda, možda i ovog trenutka od boljih klubova. Ne želim reći da su pozivi bili svaki dan, no bilo je klubova koji su me željeli angažovati. Međutim, odlučio sam prihvatiti ponudu Servettea, svidio mi se projekat koji su mi prezentovali iz ovog kluba i mislim da sam napravio dobar potez. Radim i sa vrhunskim trenerom, u klub je stiglo još nekoliko pojačanja i mislim da nisam pogriješio", za SportSport.ba govori Stevanović.

Cilj njegovog novog kluba, inaše višestrukog prvaka Švicarske, je povratak u elitni rang.

"Cilj je povratak u elitu. Ne bih ni dolazio da se ne radi o jednom projektu kojeg ćemo, nadam se, moći ostvariti. Neće biti lako, u Drugoj ligi ima nekoliko izvrsnih ekipa i biće zanimljivo. Obavio sam već par treninga, uslovi za rad su idealni, a i Ženeva je savršena za život", ističe nekadašnji fudbaler Željezničara.

Stevanović je iz Željezničara otišao nakon isteka ugovora, odnosno bez obeštećenja.

"S jedne strane nisam htio otići na taj način, no desilo se šta se desilo. Možda smo prilikom pregovora bili tvrdoglavi, kako ja tako i Uprava kluba. Ne želim se mnogo osvrtati na to, u Želji sam proveo sjajne trenutke i uvijek ću se tog perioda rado sjećati", ističe Stevanović.

Pregovori sa Upravom ekipe sa Grbavice oko potpisivanja ugovora su trajali određeni period, a pola godine prije isteka ugovora iz Željezničara su objavili da dogovor nije postignut, no iako je znao da će napustiti klub Stevanović se nije štedio.

"Zahvalio bih se treneru Petroviću koji mi je i pored novonastale situacije vjerovao. Trudio sam se da opravdam ukazano povjerenje, no moram vam reći da nisam zadovoljan. Iako sam u Željezničaru proveo sjajnih godinu i pol, iako mi se klub uvukao pod kožu, nisam zadovoljan. Zašto? Mislim da sam mogao pružiti više, pogotovo u finišu prošle sezone. Mogao sam i morao postići više golova", govori bosanskohercegovački reprezentativac.

Plavi su u finišu sezone prokockali već osvojenu titulu.

"Vjerujte da još uvijek o tome razmišljam. Imali smo sjajnu priliku, no uspjeli smo je prokockati i zbog toga ostaje žal. Nakon nekoliko utakmica nisu nas ozbiljno shvatali, možda ni mi nismo sami sebi vjerovali. No, serijom dobrih rezultata došli smo u situaciju da osvojimo titulu. Pobjedom protiv Zrinjskog uhvatili smo pehar jednom rukom ali nekako mi se čini da smo se nakon te utakmice malo opustili. U Krupi smo izgubili tituli. Vidim da Želji ide dobro i nadam se da će već ove sezone titula stići na Grbavicu, a moja velika želja je vratiti se i sa Željom osvojiti pehar. Doista sam uživao u Sarajevu, samo lijepo uspomene nosim sa sobom. Mnogo će mi nedostajati Sarajevo, a i moji saigrači", ističe Stevanović.

Dobrim igrama u Željezničar "natjerao" je selektora našeg nacionalnog tima Mehemda Baždarevića da ga vrati među Zmajeve.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Igrati za reprezentaciju je nešto najljepše što se može dogoditi u sportskoj karijeri. Da li ću izgubiti status reprezentativca zbog dolaska u Servette? Ne bih to komentarisao. Bitno je da i pored kiksa sa Grčkom još uvijek zavisimo sami od sebe i nadam se da ćemo se plasirati na Mundijal", zaključio je Stevanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi