Odlazak legende nakon 613 utakmica u dresu velikana
Foto - EPA

Steve Mandanda napustio Marseille

Odlazak legende nakon 613 utakmica u dresu velikana

Midhat Šljivak

Čuveni golman Steve Mandanda (37) napustio je Marseille nakon 14 godina.

Ovaj 37-godišnji čuvar mreže godinama je bio broj jedan velikana s Velodromea za kojeg je odigrao 613 zvaničnih utakmica, ali došlo je vrijeme za rastanak.

Mandanda je danas zvanično napustio Marseille, a karijeru će iskusni golman nastaviti u ekipi Rennesa s kojom je već dogovorio saradnju.

Steve Mandanda je u Marseille stigao 2007. godine iz Le Havrea. Igrao je za francuskog velikana sve do 2016. godine kada je otišao u Crystal Palace.

Ekspresno se nakon jedne sezone vratio u voljeni klub gdje je tako ostao i proteklih pet godina. Ipak, došlo je vrijeme za rastanak i Mandanda je danas otišao iz Marseillea, iako je imao još dvije godine ugovora.

Tokom boravka na Velodromeu uz 613 odigranih utakmica sjajni golman je osvojio titulu prvaka Francuske 2010. godine i osvojio je i tri trofeja Liga Kupa.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

[twitter]https://twitter.com/RonginhoOM/status/1544628496319774722[/twitter]

Proteklih godina bio je rezervni golman u reprezentaciji Francuske s kojom je u Rusiji prije četiri godine osvojio naslov prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi