Stigli rezultati testova prvotimaca, trenera i osoblja FK Sarajevo

Bordo tim može krenuti s treninzima

Stigli rezultati testova prvotimaca, trenera i osoblja FK Sarajevo

Još uvijek nije jasno da li će se suspendovana sezona Premijer lige BiH nastaviti ili ne.

Ipak, timovi su Premijer lige BiH su od 18. maja mogli početi sa grupnim treninzima.

Prije nego što su treninzi mogli zvanično početi, moralo se izvršiti testiranje na Covid-19 - igrača, članova stručnih štabova i osoblja.

Testovi su 18. maja, u ponedjeljak, urađeni i u FK Sarajevo, a iz aktuelnog šampiona BiH su danas saopštili da su rezultati svih testova negativni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Svim igračima i drugom osoblju urađena je analiza krvi gdje su testirana antitijela. Na osnovu rezultata možemo potvrditi da nemamo pozitivnih na koronavirus, te da odmah možemo pristupiti treninzima”, rekao je prof. dr. Reuf Karabeg, koordinator medicinskog tima FK Sarajevo.

Iz FK Sarajevo su još poručili da su kompletnim testiranjem ispunjeni preduslovi za početak trenažnog procesa, te da će se treninzi odvijati u Trening centru Butmir uz strogo poštivanje svih epidemioloških procedura.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bensoki
Sampion pali motore :) :):)
7 1
user1583606775
Sarajvo je sampion
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi