Stigli su do četvrtfinala Afričkog kupa nacija bez ijedne pobjede i ostvarili svoj najbolji rezultat
U četvrtfinalu će Benin igrati protiv Senegala

Oni su senzacija ovog takmičenja

Stigli su do četvrtfinala Afričkog kupa nacija bez ijedne pobjede i ostvarili svoj najbolji rezultat

S. Pašalić

Na Afričkom kupu nacija su se jučer igrale prve dvije utakmice osmine finala.

Plasman u četvrtfinale su ostvarili Senegal, koji je sa 1:0 savladao Ugandu i Benin koji je nakon penala prošao Maroko.

Benin je uspio izboriti plasman u naredni krug takmičenja iako je Maroko u 96. minuti imao penal za pobjedu, ali je Ziyech pogodio stativu.

Zanimljiva je priča oko reprezentacije Benina koja se nalazi na 88. mjestu FIFA-ine rang liste i koja se nakon devet godina plasirala na Afrički kup nacija.

Ova reprezentacija je ostvarila veliki uspjeh već u kvalifikacijama nakon što je u grupi D završila na drugom mjestu ispred Togoa i Gambije, a savladali su čak i Alžir koji je završio na prvom mjestu.

Ono što je još zanimljivije da je Benin stigao do četvrtfinala ovog takmičenja bez ijedne pobjede.

U prvom kolu su odigrali 2:2 protiv Gane, a nakon toga su protiv Gvineje Bisau i Kameruna odigrali 0:0. Uslijedio je remi protiv Maroka rezultatom 1:1 i prolazak na penale.

Četvrtfinale donosi meč protiv Senegala koji će biti veliki favorit, ali to nije važno Beninu koji će napraviti najbolji rezultat u historiji s obzirom da je 14. mjesto iz 2010. godine bio njihov najbolji plasman do sada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi