Stiglo posljednje upozorenje

FIFA i UEFA još jednom zaprijetili suspenzijom

Stiglo posljednje upozorenje

Adnan Beganović

Uoči skupštine Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine koja će biti održana u četvrtak i koja će odrediti sudbinu našeg fudbala, na adresu FS BiH stiglo je posljednje upozorenje FIFA-e i UEFA-e.

Direktori odjela Thierry Regenass i Theodore Theodoridis u pismu su pozvali delegate Skupštine FS BiH da dobro razmisle prije glasanja koje će odrediti sudbinu bh. fudbala.

Kako prenosi Dnevni avaz najvažnija stvaka pisma je da čelni ljudi međunarodnih fudbalskih asocijacija prijete da će, u slučaju neusvajanja statuta, Izvršnim odborima FIFA-e i UEFA-e odmah predložiti suspenziju Fudbalskog saveza BiH, što automatski znači i zabranu igranja klubova i reprezentacije u međunarodnim takmičenjima.

Podsjetimo, FIFA i UEFA u prijedlogu statuta izričito traže da FS BiH ima jednog predsjednika umjesto Predsjedništva, što ne odgovara moćnicima koji upravljaju našim fudbalom. Kao što smo već i pisali, IO FS BiH na posljednjoj sjednici jednoglasno je usvojio zaključak u kojem se protivi ukidanju Predsjedništva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.