Štilić asistent za minimalnu pobjedu Lecha

Liga prvaka, 2. pretkolo

Štilić asistent za minimalnu pobjedu Lecha

Edmir Škorić

Poljski Lech iz Poznana je kao gost ostvario minimalnu pobjedu nad azerbejdžanskim Interom u prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka. Strijelac pobjedonosnog gola za Poljake u Bakuu bio je Wichniarek u 47. minuti.

Pogodaka, kao niti većih prigoda, u prvom poluvremenu nismo vidjeli. No, na samom otvaranju drugog poluvremena, Lech dolazi do vodstva. Wichniarek je pogodio za, ispostaviće se kasnije, konačnih 0:1.

Semir Štilić centrirao je sa lijeve strane, a Wichniarek loptu ispred protivničkog golmana skrenuo u mrežu.

Bh. reprezentativac je proveo 63 minute na terenu u redovima pobjedničke momčadi, dok se bivši golman zeničkog Čelika, Jasmin Burić našao na klupi za rezervne igrače.

Lech će, tako, na uzvratu za sedam dana pokušati sačuvati gol prednosti i plasirati se u treće pretkolo Lige prvaka.


Inter Baku - Lech Poznan 0:1
(Wichniarek 47)

INTER BAKU: Lomaia, Zhelev, Kruglov (od 52. Hajiyev), Chertoganov, Červenka, Zlatinov, Levin, Kandelaki, Odikadze, Poškus, Mzhavanadze. Trener: Kakhaber Tskhadadze.

LECH POZNAN: Kotorowski, Gancarczyk, Bandrowski, Krivets, Štilić, Peszko, Wichniarek (od 71. Mikołajczak), Bosacki, Injac, Wojtkowiak, Kikut.Trener: Jacek Zielinski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.