Štilić asistirao, Lech časno ispao

Cup UEFA

Štilić asistirao, Lech časno ispao

Adnan Beganović

Završeno je još devet utakmica šesnaestine finala Cupa UEFA. Lech našeg Štilića odigrao je dobru utkmicu u Italiji ali Udinese se na kraju radovao. Pored Udinesea prolaz dalje su obezbjedili Werder, Saint-Etienne, Manchester City, Braga, Zenit, Aalborg, Shakhtar i Ajax. 

Semir Štilić i njegov Lech večeras nisu bili miljenici sreće. Iako su imali rezultat koji ih vodi u osminu finala nisu uspjeli izdržati pritisak domaće momčadi. Lech je u utakmicu ušao onako kako su samo najveći optimisti mogli očekivati, već u 13. minuti nakon sjajne asistencije našeg potencialnog reprezentativca, Rengifo dovodi Poljake u vodstvo. Fudbaleri Udinesea nakon vodstva gostiju krenuli su ofanzivnije, pa im se to isplatilo u 57. minuti kada Pepe izjednačuje na 1:1. Konačan rezultat i slavlje Udineseu obezbjedio je Di Natale u 90. minuti susreta. Utakmica je bila u svim segmentima izjednačena (posjed lopte - 50% Udinese, 50% Lech) i samo je sreća odlučivala o putniku u četvrtfinale. Semir Štilić ponovo je bio jedan od najboljih pojedinaca u gostujućoj momčadi i ukoliko nastavi sa ovakvim partijama onda je sigurno pred našim mladim fudbalerom sjajna budućnost.


 

Milan i Werder odigrali su poslasticu večeri. "Rossoneri" su imali veliku prednost od dva gola ali uporni Njemci uspjeli su to nadoknaditi, te zbog gola više u gostima obezbjediti prolaz dalje. Milan je poveo već u 26. minuti preko Pirla, da bi na 2:0 povisio Pato u 33. minuti susreta. Werder je golovima Pizzara u 68. i 78. minuti izjednačio i nanio još jedan neugodan udarac talijanskom velikanu.

Fiorentina je u Amsterdam došla sa golom zaostatka. Prednost Ajaxa anulirali su u 61. minuti golom Gilardina, a prolaz holandskoj momčadi donio je Leonardo u 88. minuti.

Manchester City je dobru formu iz Premiershipa prenio i na Cup UEFA, te je nakon remija u Danskoj,  večeras pobjedom od 2:1 obezbjedio prolaz dalje. Braga je imala relativno lagan zadatak koji je uspješno obavila. Pobjedom kod kuće od 3:0 faktički su bili rješili pitanje prolaska u narednu rundu. Portugalska momčad ni danas nije pobjeđena, odigrali su 1:1 sa Standardom.

Stuttgart nije večeras bio miljenik sreće. Imali su na samom početku utakmice nekoliko kolosalnih prilika koje nisu iskoristili, a onda primaju pogodak iz ničega. Konačan rezultat od 2:1 za Zenit, donio je ruskoj momčadi prolazak dalje.

Saint- Etienne je nakon pobjede u Grčkoj i večeras bio bolji od Olympiacosa, dok je Aalbor iznenađujuže izbacio Deportivo. Tottenham i Shakhtar su u Londonu odigrali meč bez pobjednika, pa je ukrajinska momčad zahvaljujući trijumfu kod kuće prošla u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rezultati:

Milan – Werder 2:2
Ajax – Fiorentina 1:1
Manchester City – Copenhagen 2:1
Standard – Braga 1:1
Stuttgart – Zenit 1:2
Udinese – Lech 2:1
Saint-Etienne – Olyimpiakos 2:1
Deportivo – Aalborg 1:3
Tottenham – Shakhtar 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti