Štilić asistirao u remiju Lecha sa Juveom

Evropska liga - grupa A

Štilić asistirao u remiju Lecha sa Juveom

Ekipa Lecha iz Poznana remizirala je sa Juventusom rezultatom 1:1, a asistent za gol poljske ekipe bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić.

Juventus je očajnički trebao pobjedu u Poznanu protiv ekipe Lecha, ali najtrofejniji italijanski klub ponovo je pokazao slabost. Poljska ekipa odigrala je odlično susret protiv objektivno kvalitetnijeg protivnika, te sasvim zasluženo došla do boda, s kojim su došli nadomak plasmana u naredni krug.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić ponovo je bio među najboljim akterima na terenu u dresu Lecha. Nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara u 12. minuti je izveo korner sa desne strane i pogodio u glavu Rudnevsa, koji potom matira austrijskog golmana Alexa Manningera na golu Stare dame za vodstvo prvaka Poljske.

Nakon primljenog gola, Juventus je pokušao doći do izjednačenja, ali po teškom terenu, prekrivenom snjegom, Juve nikako nije mogao razviti igru i doći do izjednačenja. Štilić je teren napustio u 82. minuti, a samo nekoliko desetaka sekundi kasnije Juve je izjednačio, a strijelac je bio Vicenzo Iaquinta.

City je na Eastlandsu dočekao Salzburg i rutinski slavio rezultatom 3:0. Junak pobjede Građana bio je italijanski napadač Mario Balotelli, koji je postigao dva gola (18. i 65. minuta), dok je treći gol za englesku ekipu postigao Andy Johnson.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.