Štilić: Borićemo se do kraja

Lech u borbi za naslov u Poljskoj

Štilić: Borićemo se do kraja

Ponajbolji igrač Lecha iz Poznana Semir Štilić vratio se u dobru formu i bio strijelac pobjedonosnog gola za svoju ekipu protiv Legije iz Varšave.

Reprezentativac BiH ljetos je bio nadomak odlaska iz Lecha, ali kako sam kaže, ne žali što je ostao u Poljskoj. Štilić također smatra kako je osvajanje naslova prvaka Poljske realan cilj za njegovu ekipu.

Slavni škotski Celtic bio je opasno zagrijan za Štilića, ali je reprezentativac BiH ipak ostao u Lechu.

"Nimalo ne žalim što sam ostao u Poznanu. Meni je ovdje odlično. Kada igrate pred navijačima Lecha ne možete žaliti što ste ovde. U Poznanu sam već dvije godine i navikao sam se živjeti i igrati ovdje", kaže Štilić za poljske medije.

U prošlim kolima kao da vam je nedostajalo energije i volje. Sada se borite na svakom centimetru terena. Šta vas je ponukalo da se više angažujete? Možda dolazak Sergeya Krivetsa?

"Ništa me nije uplašilo. Ja sam tip fudbalera koji igra naprijed i više voli da ima loptu kod sebe. Međutim, s vremena na vrijeme moram učestvovati i u odbrambenim zadacima".

Može li Lech do titule u Poljskoj?

"Borićemo se do kraja. Do sada smo, međutim, pokazali u više navrata da možemo igrati kada je to najpotrebnije. Za nas je svaki naredni meč od velikog značaja i moramo pobjeđivati u svakoj utakmici".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.