Postigao gol i asistirao

Štilić briljirao u derbiju: "Hvala navijačima"

Edmir Škorić

U gradskom derbiju, u Krakowu, Wisla je s 3:1 porazila Cracoviju, a fantastičnu partiju pružio je bh. internacionalac Semir Štilić.

Štilić je u pobjedi Wisle nad Cracovijom (3:1) asistirao i pogodio. Prvo je u 34. minuti sjajno centrirao iz slobodnjaka, kada je Arkadiusz Glowački glavom postigao lijep gol za 1:0.

Pet minuta kasnije majstorija bivšeg igrača Željezničara, koji je pogodio za 2:0. Prekrasnim golom Saidi Ntibazonkiza smanjuje na 2:1 u 76. minuti, ali u završnici Lukasz Gargula zabija za konačnih 3:1 u korist drugoplasirane momčadi poljske Ekstraklase.

"Prije svega, sretan sam zbog pobjede. Zahvaljujem se navijačima koji su došli na utakmicu u tako velikom broju i oni su nas bodrili od samog početka. Ono što je najvažnije, cijela momčad je igrala dobro. Znali smo cijele sedmice da je ovo jako važna utakmica za nas i za navijače, tako da smo do kraja bili usredotočeni", rekao je Štilić nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.