Štilić čeka transfer McGeadya u Everton

Celtic nije odustao od bh. reprezentativca

Štilić čeka transfer McGeadya u Everton

Transfer reprezentativca Bosne i Hercegovine Semira Štilića iz Lecha u Celtic zavisi od odlaska Aidena McGeadya iz Bhoysa u Everton.

Štilića slavni škotski klub prati već gotovo godinu dana, a početkom godine Lech je dao zeleno svijetlo za odlazak bh. internacionalca, naravno samo u slučaju dobre ponude iz katoličkog dijela Glasgowa.

"Lech je dao odobrenje da mogu pregovarati sa Celticom, ali samo u slučaju ponude koja bi zadovoljila poljski klub. Naravno da Lech neće pristati na ponudu od milion", kaže Štilić za SportSport.ba.

"Za sada, međutim, nema još ništa konkretno što se tiče mog odlaska u Celtic. U Glasgowu čekaju da se završi transfer Aidena McGeadya u Everton i tada bi se trebalo krenuti u pregovore oko mog dovođenja. McGeady je prošle sedmice trebao završiti posao sa Evertonom, ali se transfer ipak prolongirao. Vidjećemo šta će se desiti", smatra ovaj nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara.

Koliko bi tebi značio prelazak u Škotsku?

"Svakako da bi prelazak u jedan takav klub značio za mene stepenicu više u karijeri. U Lechu mi je stvarno dobro i ovdje sam dosta napredovao kao fudbaler, ali Celtic je slavan klub i nema sumnje da bi napredak u karijeri bilo igranje za jedan takav klub", dodao je Štilić.

U slučaju realizacije ovog transfera, što je sasvim izvjesno, Štilić bi postao drugi bh. fudbaler u škotskoj Premier ligi. Za ljute konkurente iz protestantskog dijela Glasgowa, Rangerse, već nekoliko sezona nastupa Mostarac Saša Papac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.