Štilić korak od naslova prvaka

Odluka o prvaku pada u posljednjem kolu

Štilić korak od naslova prvaka

Semir Štilić i Jasmin Burić nalaze se na pragu titule u poljskoj fudbalskoj ligi kolo prije kraja. Lech Poznan, klub naših igrača u pretposljednjem kolu je slavio i tako iskoristio kiks vodeće Wisle.

Lech je sa 2:1 slavio u gostima kod Rucha iako su gubili sa 1:0. Robert Lewandowski je u 70. minuti je pogodio za 1:1, dok je Kriewec u posljednjoj minuti donio pobjedu Lechu.

Lech u polsjednjem kolu pred svojim navijačima treba pobjedu za ovjeru šampionske titule. U jednom od najvećih poljskih derija Cracovia je odigrala 1:1 sa gradskim rivalom Wislom i tako pomogla Lechu. Bogowski je u 80. minuti doveo Wislu u vodstvo, a Jop je autogolom u 90. minuti pogodio za 1:1.

U ovom kolu je odigran i najveći poljski derbi u kojem je Polonia sa 1:0 bila bolja od Legije i na taj način definitivno opstala u ligi. Arka je pobjedom nad Piastom došla blizu opstanka, dok bi Piast lako mogao završiti u nižem rangu, baš kao i Odra.

Rezultati:
Arka – Piast 2:1
Belchatow – Lechia 2:1
Cracovia – Wisla Krakow 1:1
Jagiellonia – Polonia B. 0:0
Odra – Slask 2:4
Polonia W. – Legia 1:0
Ruch – Lech Poznan 1:2
Zaglebie – Korona 2:2

Poredak: Lech 62, Wisla 61, Ruch 53....Cracovia 31, Arka 28, Piast 27, Odra 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.