Štilić nadomak Celtica

Počinju pregovori o transferu

Štilić nadomak Celtica

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić, po svemu sudeći, novi je član škotskog Celtica, a transfer bi trebao biti završen u narednih nekoliko dana.

Ekipa poljskog Lecha iz Poznana dala je odobrenje nekadašnjem fudbaleru sarajevskog Željezničara da počne pregovore sa slavnim škotskim klubom, koji Štilića prati već duže vrijeme.

Celtic je spreman za Štilića platiti iznos od tri miliona eura, iako bi ta cifra tokom pregovora mogla porasti. Očekuje se da će povremenom reprezentativcu Bosne i Hercegovine Bhoysi na potpisivanje ponuditi četverogodišnji ugovor.

Tokom današnjeg dana u Lech bi trebali stići predstavnici Celtica, koji će tokom ovog vikenda održati pregovore sa Štilićem, te se očekuje da se ovaj transfer i ozvanični početkom naredne sedmice.

Osim Celtica, interesovanje za Štilića pokazao je i prvak Rusije Rubin iz Kazana, koji još uvijek nije odustao od talentovanog fudbalera, te pomno prati razvoj situacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.