Štilić: Nismo u rezultatskoj krizi

Wisla dvije utakmice bez postignutog gola

Štilić: Nismo u rezultatskoj krizi

Edmir Škorić

Wisla Krakow već dvije utakmice zaredom nije postigla gol u domaćem prvenstvu, no našeg internacionalca Semira Štilića to previše ne brine.

Wisla je u subotu kod kuće proažena od Rucha s 1:0 u derbiju 25. kola poljske Ekstraklase, a Štilićev klub je kolo ranije odigrao u Gdanjsku 0:0 s Lechijom.

"Očekivali smo da će biti teška utakmica. To se i dogodilo. Ruch je igrao jako dobro u defanzivi, pa smo jako rijetko i teško dolazili do šansi. To je bila igra u kojoj će pobijediti onaj koji prvi zabije gol. Oni su uspjeli i tome i mogu sada da uživaju. Imali smo dvije ili tri šanse, nismo ih iskoristili, oni svoju jesu", rekao je Štilić, dodavši:

"Sudija je također često prekidao igru. Bio je vrlo pedantan. Nismo dali gol u zadnje dvije utakmice, ali ne mislim da je to neka kriza u našim redovima. Vjerujem da ćemo u sljedećem sastavu dati gol i pobijediti".

Štilićeva Wisla u 26. kolu gostuje u Varšavi protiv prvoplasirane Legije, pa bi se moglo lako dogoditi da nastavi svoju seriju bez postinutog gola. Wisla je trećeplasirana na tabeli sa 44 boda. Legia ima šet boova više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.