Štilić: O Celticu nakon Nove godine

Reprezentativac BiH mijenja sredinu

Štilić: O Celticu nakon Nove godine

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine i najbolji U21 fudbaler BiH u prošlogodišnjem izboru SportSport.ba Semir Štilić, nalazi se pred odlaskom iz svog kluba Lecha iz Poznana.

Slavni škotski Celtic ponovo je pokazao interesovanje za našim reprezentativcem, a čini se kako je Lech ovog puta spreman pustiti Štilića za obeštećenje u visini od oko tri miliona eura. Osim Celtica, za usluge sjajnog veziste je zainteresovan i aktuelni prvak Rusije Rubin iz Kazana.

U prilog odlasku Štilića iz Lecha ide i činjenica da je ekipa iz Poznana dovela Bjelorusa Sergeja Kriweca, koji igra na istoj poziciji kao i Štilić.

"Da, tačno je da se Celtic interesuje za mene. Zvali su me iz Lecha da mi potvrde da je došlo do nekih kontakata. Međutim, u ovom trenutku ne znam ništa konkretnije. Više o svemu će se znati nakon praznika, kada se vratim u Poljsku", kazao je Štilić za SportSport.ba.

Sa Štilićem u Lechu nastupa i mladi bh. golman Jasmin Burić, koji ove sezone dobiva sve više prilike na golu poljske ekipe.

"Jasmin se uostalio u ekipi i u poljskim medijima ga označavaju kao jedno od najprijatnijih iznenađenja sezone, te kao jednog među najboljim golmanima u ligi. Kako je on stao na gol u osam susreta ne znamo za poraz".

Štilić je prošle godine u izboru portala SportSport.ba ponio naslov najboljeg U21 fudbalera Bosne i Hercegovine, te je najavio dolazak i na ovogodišnji izbor koji će se održati u Domu mladih u ponedjeljak 28. decembra.

"Bila je mi je velika čast kada ste me prošle godine izabrali za najboljeg mladog fudbalera BiH. Također će mi biti čast da i ove godine prisustvujem toj manifestaciji, koja ima u cilju promociju bh. fudbala. Svakako dolazim!", dodao je Štilić u razgovoru za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.