Štilić od ljeta u Borussiji (M) ili Werderu

Poljski mediji tvrde

Štilić od ljeta u Borussiji (M) ili Werderu

Adnan Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Semir Štilić na ljeto će prema pisanju poljskih medija kao slobodan igrač napustiti Lech i karijeru će nastaviti u Bundesligi, odnosno u Borussiji Moenchengladbach ili Werderu iz Bremena.

Prema pisanju poljskih medija sve je izglednije da Štilić neće produžiti ugovor sa Lechom, te da će na ljeto kao slobodan igrač napustiti ovaj klub. Poljski mediji također tvrde da naš reprezentativac ima dvije konkretne ponude i to od Borussije Moenchegladbach i Werdera.

Prije početka priprema za proljetni dio sezone Lech je ponudio Štiliću novi ugovor i iz poljskog kluba su očekivali da će Štilićevi zastupnici početkom sedmice doći na pregovore, no oni se nisu pojavili, pa zbog toga su i u klubu sve više uvjereni da je bivši igrač Željezničara odlučio dići sidro.

"Početkom ove sedmice očekivali smo definitivan odgovor od Štilićevih zastupnika, međutim danas je četvrtak, a ništa nismo dobili", za poljske medije je istakao sportski direktor Lecha, Andrzej Dawidziuk.

"Semir neće potpisati novi ugovor sa Lechom jer on na ljeto želi otići u novi klub", navodno je rekao izvor blizak bh. igraču poljskim medijima.

Iako najvjerovatnije neće produžiti vjernost poljskoj momčadi Štilić ne treba brinuti za mjesto u timu u proljetnom dijelu sezone, odnosno trener momčadi Jose Mari Bakero računat će na njegove usluge bez obzira na razvoj situacije.

"Semir može biti miran. Ugovori me ne interesuju, ako bude u formi onda će i igrati", prenose poljski mediji Bakerovu izjavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.