Štilić: Ostajem poslije treninga da vježbam slobodnjake

Postigao lijep gol protiv Legije u derbiju

Štilić: Ostajem poslije treninga da vježbam slobodnjake

Edmir Škorić

Bosanskoheregovački internacionalac Semir Štilić nastavlja da trese protivničke mreže u Poljskoj i da igra vrhunski nogomet.

Štilić je u derbiju Legije i Wisle postigao prelijep gol iz slobodnjaka za 2:2 u Varšavi. Veliki je to bod za goste iz Krakova obzirom da su imali igrača manje dobar dio utakmice.

"Prije svega, cijela momčad je pokazala karakter jer smo nakon crvenog kartona i dva gola zaostatka ipak uspjeli da osvojimo bod. Naravno da smo željeli pobjedu u Varšavi kako bi smanjili zaostatak na tabeli, no nakon onakvog raspleta situacije, možemo svakako biti zadovoljni i sa bodom", rekao je Štilić, dodavši:

"Znali smo da ćemo, ako zabijemo prvi gol, imati priliku da izbjegnemo poraz, pa čak i pored činjenice da smo igrali s igračem manje. Jednostavno, 2:0 jeste dobar rezultat, ali uvuče se panika u redovima kluba koji vodi dva gola razlike i primi gol. U drugom dijelu smo igrali baš onako kako želimo da igramo i kako smo trebali da igramo 90 minuta. U svakoj utakmici nam nešto nedostaje.

Poljaci su impresionirani Štilićevim pogocima iz slobodnjaka... "Pno vježbam izvođenje slobodnih udaraca i često ostajem nakon treninga i pucam po golu. Hvala Bogu što sam uspio u nedjelju pogoditi mrežu", dodao je bivši igrač Željezničara, Lecha, Karpatyja i Gaziantepspora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.