Štilić se nada pobjedi i u Bragi

Evropska liga: Lech gostuje Sportingu

Štilić se nada pobjedi i u Bragi

Lech je u Poznanu u prvoj utakmici šesnaestine finala savladao portugalski Sporting iz Brage sa minimalnih 1:0, te je tako uoči večerašnjeg revanša došao u izglednu situaciju da izbori istorijski plasman dalje u ovom takmičenju.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Semir Štilić ponovo je bio među najboljim akterima na terenu u pobjedi svoje ekipe, a nekadašnji prvotimac sarajevskog Željezničara optimističan je, ali ujedno i oprezan uoči večerašnjeg revanša u Bragi.

Štilić je u najavi prve utakmice u Poznanu u razgovoru za SportSport.ba kazao kako mu je želja da njegova ekipa pobijedi bilo kojim rezultatom, a da ne primi gol. Želja mu se i obistinila.

"Nadam se da će mi i sad ispuniti želja, a želim da pobijedimo i u drugom susretu. Mislim da možemo sačuvati prednost, koja je odlična, jer nismo primili gol. Međutim, moramo odigrati prije svega pametno, kao da je rezultat u prvoj utakmici bio 0:0. Naša je prednost odlična, ali i vrlo brzo nadoknadiva", kaže Štilić za SportSport.ba.

"Što se ekipe tiče, najvažnije da smo svi zdravi i nemamo problema sa sastavom. Svi jedva čekamo revanš", rekao je Štilić, te se potom malo osvrnuo ia na svoj nekadašnji klub.

"Znam da se danas u Sarajevu slavi 90 godina postojanja Željezničara. Velika tradicija i istorija jednog takvog kluba, meni naravno najdražeg, mora se dostojno obilježiti. Nadam se da će Željo ovu godinu proslaviti sa duplom krunom i ja klubu sa Grbavice želim mnogo uspješnih godina".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.