Štilić sve bolji, Lech blizu titule

Reprezentativac BiH se nada pozivu Safeta Sušića

Štilić sve bolji, Lech blizu titule

Prvi dio ove sezone bio je veoma tmuran za Semira Štilića, ponajboljeg fudbalera poljskog Lecha iz Poznana. Međutim, nastavak sezone donio je mnogo bolje igre reprezentativca BiH.

Nakon 21 odigranog kola, Lech zauzima drugu poziciju na tabeli fudbalskog prvenstva Poljske, sa samo dva boda zaostatka za vodećom Wislom iz Krakowa. Situacija u nastavku sezone izgleda mnogo bolje za klub iz Poznana.

"U prve četiri utakmice proljetnog dijela sezone ostvarili smo tri pobjede i jedan remi, te smo došli u poziciju da se sada borimo za naslov prvaka Poljske. Da budem iskren, malo ko je vjerovao od nas na kraju prvog dijela sezone da ćemo doći u priliku da se borimo za naslov najboljeg u Poljskoj, s obzirom na to da smo zaostajali čak osam bodova za liderom", kaže Semir Štilić u razgovoru za SportSport.ba.

"Imamo nešto lakši raspored u nastavku prvenstva, što nam daje više nego izgledne šanse da na kraju sezone postanemo prvaci Poljske".

Ti si nakon nešto lošije prve sezone u nastavku krenuo mnogo bolje.

"Pa da, u prvom dijelu sezone igrao sam po principu toplo-hladno i nisam bio konstantan u svojim igrama. Sada je situacija ipak malo drugačija i igram mnogo bolje. Zadovoljan sam onim što pružam na terenu, ali mi još veće zadovoljstvo daje to što kao ekipa igramo sve bolje. Još mi jedino nedostaje gol, ali se nadam da ću biti strijelac u nekom od narednih susreta".

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić nije te uvrstio na spisak za prijateljsku utakmicu koju je BiH igrala sa Ganom. Očekuješ li poziv za naredne operacije?

"Naravno. Svakom fudbaleru je san da igra za nacionalnu selekciju svoje domovine i ko kaže suprotno taj laže. Međutim, ne želim da se opterećujem s tim, a moja je zadaća da svojim igrama na terenu izborim sebi mjesto u reprezentaciji".

U posljednje vrijeme na golu Lecha briljira još jedan bh. internacionalac. Mladi golman Jasmin Burić zacementirao je sebi mjesto između stativa kluba iz Poznana.

"Od kako je Jasmin stao na gol, mi ne znamo za poraz, a to je strašna serija od 13 utakmica. Brani zaista odlično i svojim intervencijama daje stabilnost u ekipi. Za njega je u ovom trenutku najbitnije da brani i da ga zaobiđu povrede", zaključio je u razgovoru za SportSport.ba Semir Štilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.