Štilićev i Burićev Lech blizu drugog kruga

Europa liga, Grupe A, B i C

Štilićev i Burićev Lech blizu drugog kruga

U večerašnjim utakmicama Europa lige u grupama A, B i C postignuto je 16 golova na šest utakmca, a Lech naših Semira Štilića i Jasmina Burića ostvario je vrlo važnu pobjedu.

GRUPA A

U utakmici između Lecha i Manchester Cityja naš reprezentativac, Semir Štilić je startovao, ali je iz igre izašao u 62. minuti, dok je Jasmin Burić branio svih 90. minuta.

Srbijanski internacionalac, Dimitrije Injac doveo je domaće u vodstvo u 31. minuti susreta. Iako se rezultatom 1:0 otišlo na odmor u nastavku Lech na svom Miejski stadionu nije uspio sačuvati prednost.

Po poljsku ekipu opet je bio koban 26-godišnji napadač, Sheyi Emmanuel Adebayor koji je poravnao rezultat na 1:1 u 51. minuti, ali Poljaci do kraja utakmice dolaze do pobjede. U 86. minuti mrežu Engleza pogađa Arboleda, da bi četiri minute poslije isto uradio i Mozdzen.

U drugoj utakmici grupe A, snage su odmjerili Juventus i Salzburg, a utakmica je završena bez golova.

GRUPA B

Atletico Madrid je u drugoj utakmici savladao Rosenborg na gostovanju, a vodstvo im je donio Sergio Leonel "Kun" Agüero del Castill već u 4. minuti susreta.

Sedam minuta igre u nastavku je donijelo poravnanje, a mrežu Španaca je pogodio veznjak Markus Henriksen. Međutim, Tiago Cardoso Mendes donosi Atleticu pobjedu u 84. minuti.

Leverkusen je u psoljednjoj minuti došao do pobjede nad Arisom, a strijelac za pobjedu je bio Arturo Vidal.

GRUPA C


Genk je na Cristal Areni sa 3:1 savladao Sporting iz Lisabona. Veznjak Tim Smolders  već u sedmoj minuti dovodi domaće u prednost, međutim na odmor se dolazi nerješenim rezultatom 1:1. Poravnanje Sportingu je donio 24-godišnji Carlos Miguel Mondim Saleiro.

U drugom poluvremenu Gent postiže još dva gola. Prvo je mrežu gostiju pogodio Gvinejac Ibrahima Sory Conte u 79. minuti, da bi samo nakon toga tri minute Shlomi Arbeitman pogodio za konačnih 3:1.

U drugoj utakmici ove grupe Levski i Lille su remizirali. Domaći su došli u vodstvo preko Dembelea u 11. minuti, da bi u 35. De Melo poravnao rezultat. Gadzhev je u 82. minuti vratio prednost Levskom, međutim drugo poravnaje na utakmici donosi Ivanov autogolom.Lech - Man. City  3:1



Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti